Rico Engelbarts
24/10/2018 15:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/10/2018 15:28

Chinese krant gaat samenwerken met IT-bedrijf aan blockchain laboratorium

Nieuws
chinese_krant_gaat_samenwerken_met_IT-bedrijf_aan_blockchain_laboratorium

People Capital, de investerings- en risicokapitaalafdeling van de People’s Daily Online, de grootste krant van China en de officiële krant van de Chinese Communistische Partij (CCP), heeft aangekondigd samen te gaan werken met Xunlei Limited aan een blockchain laboratorium.
Het laboratorium zal gericht zijn op technologische innovatie en wordt onderdeel van het People Capital’s Blockchain Research Institute. Het doel is om blockchain-technologie te onderzoeken in verschillende bedrijfsscenario’s. Tevens zal het Chinese initiatief gericht zijn op de bouw van een hoogwaardig industrieel dienstenplatform om activiteiten als workshops, seminars en wedstrijden te organiseren om zo het delen van informatie te vergemakkelijken, innovatie te bevorderen en potentiële blockchain-startups te ondersteunen.
People’s Daily Online is de online versie van de People’s Daily, dat werd opgericht in 1948. De krant staat onder supervisie van de CCP, de regerende partij in China, en er worden dagelijks zo’n 3 miljoen exemplaren verkocht. De krant staat dan ook bekend als de spreekbuis van de Chinese regering. People’s Daily Online betrad in 2012 de Shanghai Stock Exchange en werd de eerste Chinese nieuwssite die beursgenoteerd werd op de klasse A-aandelenmarkt.
Xunlei Limited is een internet service provider en ontwikkelaar van blockchain infrastructuur . Het bedrijf staat bekend als de “BitTorrent van China” vanwege het  ontwikkelen van de Xunlei download manager; een peer-to-peer applicatie die HTTP, FTP en BitTorrent protocollen ondersteunt.
De ontwikkeling van het laboratorium is onderdeel van het samenwerkingsverband dat door beide partijen (People’s Daily Online en Xunlei Limited) op 22 juli 2018 werd ondertekend.
Bovenstaande berichtgeving komt kort na het nieuws omtrent een nieuw wetsvoorstel dat de Cyberspace Administration of China (CAC) onlangs heeft ingediend om de anonimiteit van blockchain tegen te gaan. Wellicht om zelf een blockchain te ontwikkelen die gemakkelijk gecontroleerd kan worden door de Chinese overheid.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie