chinese_stad_richt_blockchain_fonds_op_van_1,48_miljard_dollar

Chinese stad richt blockchain-fonds op van $1,48 miljard

0

De Chinese stad Nanjing heeft een blockchain-investeringsfonds van 10 miljard yuan ($1,48 miljard) opgericht om de token-industrie en openbare blockchain-projecten in China te bevorderen.

De hoofdstad van de provincie Jiangsu gaat de samenwerking aan met Zhongguancun Blockchain Industry Alliance (ZBIA), een in Peking gevestigd alliantie van blockchain-bedrijven en onderzoeksinstituten van de overheid. Samen kondigden ze het fonds aan op de eerste Industrial Public Chain Summit (IPCS) in Nanjing, dat bijgewoond werd door Luo Qun, plaatsvervangend secretaris van de Communistische Partij van China, naast andere hooggeplaatste lokale overheidsfunctionarissen.

Hoewel de Chinese overheid aanvankelijk geen interesse toonde in blockchain en handel in cryptocurrencies verbood, heeft het sinds begin dit jaar haar standpunt iets afgezwakt. President Xi Jinping noemde, tijdens een bijeenkomst van lokale wetenschappers en ingenieurs, blockchain een baanbrekende technologie. De groeiende interesse in blockchain blijkt ook uit het sterk groeiende aantal Chinese bedrijven met “blockchain” in hun naam.

Het doel van het fonds is om nieuwe blockchain-technologie te zien op internationale platforms, gezondheidszorg, energie, intellectuele eigendom en milieubescherming.

Yuandao, voorzitter van ZBIA, zei dat de industrieën die blockchain toepassen, talloze andere ketens zullen voortbrengen, die op hun beurt weer meer technologische doorbraken zullen brengen.

Nanjing zal blockchain-bedrijven ook helpen om hun basis naar haar stad te verplaatsen. Op de bijeenkomst zei Wang Xiaohui, vice-voorzitter van het Internet Industry Research Center van de Tsinghua-universiteit, dat wereldwijde samenwerking, aansluiting met industrieën, consensus en autonomie de sleutel zullen vormen tot het succes van de token-economie in de toekomst.

Als het gaat om het aantal aangevraagde blockchain-patenten is China momenteel de wereldleider, ook al heeft Zuid-Korea de meest actieve cryptocurrency-exchanges ter wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws