CNBC’s Brian Kelly: “Bitcoin is zoals het internet in de jaren tachtig”

Array

Brian Kelly van CNBC’s Fast Money vergeleek Bitcoin en cryptocurrencies met het internet uit de jaren tachtig en benadrukte dat Bitcoin (BTC) zich nog in de beginfase bevindt.

Toen hem werd gevraagd naar het potentieel van Bitcoin antwoordde Kelly, terwijl hij crypto vergeleek met het internet uit 1995, dat hij van mening is dat het een betere vergelijking is met het internet van voor de jaren 90:

Ik denk dat deze technologie zal werken, het zal uiteindelijk ‘game changing’ zijn , maar het is nog erg vroeg, daarom hebben we te maken met deze extreme volatiliteit.

Kelly vergelijkt Bitcoin met vroege internetbedrijven Cisco en Microsoft, die Bitcoin gelijkstellen aan de router- en internetprotocollen van Cisco. Kelly benadrukt echter dat het onjuist is om Bitcoin te beschouwen als een bedrijf of een aandeel

Dit is een open source software, je kunt het niet als een bedrijf beschouwen, en dat is waar mensen hun fout maken […] Dit is geen voorraad, dit is geen bedrijf.

- Advertentie -

Bitcoins prijsdaling in 2018 wordt door Tom Lee van Fundstrat toegeschreven aan de Amerikaanse belastingbetaler die Bitcoin massaal verkocht zouden hebben voor ‘tax day’. Volgens het interview is Kelly het eens met de analyse van Lee, eraan toevoegend dat we het waarschijnlijk zullen weten na 17 april als we de huidige winst kunnen houden.

Kelly noemt ook het recente rapport van analisten van Barclays waarin staat dat cryptocurrency een “virus” en een infectieziekte zou zijn dat “nooit meer een nieuwe high zou bereiken.” Kelly merkt op dat wanneer dergelijke negatieve artikelen gepubliceerd worden het moment voor hem is om te investeren in activa, of het nou Bitcoin is of niet.

Afgelopen vrijdag zei Kelly in een ander interview dat hij de beoordeling van investeringsmagnaat Tim Draper, dat Bitcoin in 2022 een prijs zal van $250.000 zal bereiken, beaamt.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...