Rico Engelbarts
19/05/2020 05:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2020 05:56

Crypto-fonds van half miljard verwacht nieuwe bull cycle vanwege nieuwe crypto-projecten

Nieuws
Crypto-fonds van half miljard verwacht nieuwe bull cycle vanwege nieuwe crypto-projecten

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

A16z Fondsmanager, Andreessen Horowitz voorspelt dat veel nieuwe crypto-projecten voor een stimulans gaan zorgen. Volgens hem zullen deze projecten er voor zorgen dat de crypto-sector gaat groeien.
Volgens Horowitz maken de projecten die in 2017 in het leven geroepen zijn na een ICO een goede kans om een impact te maken op de crypto-sector. Gebaseerd op cycli van de voorgaande jaren voorspelt Horowitz dat de prijs weer kan gaan stijgen op het moment dat er veel veelbelovende projecten in het leven geroepen worden.
Volgens hem is het belangrijk dat er eerst een goede fundatie met veelbelovende projecten wordt gelegd. Deze veelbelovende projecten zijn later weer belangrijk bij het bevorderen van de volgende bull run. Nieuwe projecten inspireren mensen om in te stappen of deel te nemen aan de crypto-sector. Als voorbeeld noemt Horowitz, Ethereum (ETH). Ethereum werd in 2013 opgericht en was medeverantwoordelijk voor de bull run in 2017 omdat daar nieuwe projecten op gebouwd werden. Ook de ICO’s draaiden op Ethereum en speelden destijds een belangrijke rol.
In 2017 zijn volgens het fonds flink wat nieuwe spannende projecten in het leven geroepen in alle sectoren waaronder betalingen, finance, games, infrastructuur en apps. Veel van deze projecten zullen waarschijnlijk bijdragen aan de nieuwe bull run.
Dit kwam naar voren in een blogpost die net gepubliceerd werd voordat het fonds meer dan $450 miljoen aan fundraising ophaalde. Uiteindelijk lanceerde het fonds met een vermogen van $515 miljoen. Dit fonds is anders dan het fonds wat in 2018 opgericht werd en waar de focus vooral lag op algemene investeringen. a16z gaf aan dat dat de huidige focus vooral ligt bij decentralized finance (DeFi), web 3 en next-gen betalingen.
Chris Dixon, partner van a16z schreef destijds in een blogpost dat crypto door verschillende fases is geweest en dat elke fase weer nieuwe ondernemers en technologieën met zich mee brengt.  A16z doet geen voorspelling wanneer de volgende bull run precies zal plaatsvinden. Het investeringsbedrijf verwacht wel dat veel projecten waar ze in geïnvesteerd hebben, een cruciale rol kunnen gaan spelen in de volgende bull cycle.
De projecten in hun portfolio zijn de exchange dYdX, Dfinity cloud computing, stablecoin en provider Maker, en privacy cloud computing Oasis Labs. A16z geeft aan dat ruim 10 projecten van 18 projecten uit het portfolio cruciaal kunnen worden in de volgende cyclus.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie