Simon Bosch Simon Bosch
11/03/2024 18:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/03/2024 17:57

Crypto fondsen zien historische instroom, BlackRock pakt hoofdrol

Nieuws
Crypto fondsen krabbelen op, maar bitcoin ETF's tonen zwakte

Foto: Alf Ribeiro/Shutterstock

Vandaag heeft bitcoin (BTC) een nieuw prijsrecord van boven de 72.000 dollar bereikt. Het is dus geen verrassing dat de hele crypto-markt erg optimistisch is, en dat is ook te merken bij op crypto gerichte beursfondsen. Zij hebben vorige week een recordhoeveelheid geld ontvangen.

Cryptobeurs Coinbase gaat gebruik van sneller bitcoin-netwerk toestaan

Crypto fondsen krijgen nóg meer geld

Dat schrijft crypto-beursproductaanbieder CoinShares in zijn wekelijkse onderzoeksrapport. Vorige week groeiden de gemeten beursfondsen met bijna 2,7 miljard dollar. Het overgrote deel, bijna 2,1 miljard dollar om precies te zijn, is naar BlackRock-dochterbedrijf iShares gegaan.

Ook is ruim 1,3 miljard dollar extra in handen van Fidelity. Gezamenlijk is dat meer dan het netto-totaalbedrag, wat komt doordat Grayscale wederom met bijna 1,7 miljard dollar kromp. Na vorige week is Grayscale sinds de introductie van de 10 Amerikaanse spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) voor bitcoin met maar liefst 10 miljard dollar gekrompen.

Het totaalbedrag is wederom een record. Het vorige record is nog maar van vier weken geleden, en lag net onder de 2,5 miljard dollar. Al het hele jaar noteert CoinShares nieuwe records met het onderzoeksrapport, wat te wijden is aan de nieuwe spot-ETF’s die sinds januari bestaan. De netto-instromen sinds begin dit jaar liggen nu op een indrukwekkende 10,3 miljard dollar.

Advertentie

Bitcoin nog steeds ruim het populairst

De populariteit van de spot-ETF’s is ook duidelijk te zien aan het nettobedrag dat bitcoin-fondsen zijn gegroeid – dat is namelijk ruim 2,6 miljard dollar.

De inflows van de overige fondsen was wederom niet te vergelijken met die van bitcoin. Solana (SOL) heeft het hardst kunnen groeien, namelijk met 23,6 miljoen dollar. Toch is dat best aanzienlijk voor deze altcoin, de nettogroei sinds begin dit jaar ligt namelijk op 10 miljoen dollar.

Ook beursproducten die short zijn op bitcoin zijn gegroeid, met 11,2 miljoen dollar om precies te zijn. Ondertussen zijn die voor ethereum (ETH) gekrompen met ongeveer 2,1 miljoen dollar. De grootste altcoin lijkt een beetje pauze te nemen, vorige week zagen we nog een aanzienlijke groei van 85 miljoen dollar.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie