Erik Juffermans Erik Juffermans
29/12/2023 19:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/12/2023 19:58

Crypto handelaar wordt multimiljonair met investering van $61

Solana-SOL more-coins-icon
Nieuws
Cryptohandelaar zet $13.000 om in $2 miljoen in 1 uur met memecoin

Foto: Maurice NORBERT/Shutterstock

De wonderen zijn zeker de crypto wereld nog niet uit. Het volgende verhaal is bijna te mooi om waar te zijn, maar het is realiteit. Een crypto handelaar maakte een winst van $2 miljoen op een investering van slechts $62. Het verhaal is een getuigenis van de crypto wonderen die maar heel weinig voorkomen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto wonder of toch niet?

Begin december kocht de handelaar 41 miljoen Silly Dragon (SILLY) tokens, een memecoin op het Solana (SOL) netwerk, voor in totaal 1,5 SOL. Blockchain-analyse platform Lookonchain meldt via X dat de SILLY tokens van de handelaar binnen 22 dagen maar liefst $2 miljoen waard zijn.

Volgens on-chain data verkocht de geluksvogel inmiddels al ruim een half miljoen dollar aan SILLY token. De overige tokens, met een waarde van $1,5 miljoen, bevinden zich nog steeds in de wallet.

Niet iedereen denkt echter dat de geweldige trade een toevalstreffer is. Leden van de crypto gemeenschap speculeren namelijk op X dat de handelaar waarschijnlijk iemand is met voorkennis. Zo zou het volgens sommigen een ontwikkelaar van de memecoin kunnen zijn.

De Silly Dragon memecoin heeft overigens een klein achtergrondverhaal. De CEO en mede-oprichter van Solana, Anatoly Yakovenko, verscheen tijdens halloween in een draken kostuum op het podium bij de Solana Breakpoint conferentie in Amsterdam. Ook verwees hij in een X post op 8 november naar ‘het jaar van de silly dragon’.

Advertentie

Solana opmars wakkert memecoin hype aan

De recente opmars van solana heeft ook zijn effect gehad op andere tokens in het Solana ecosysteem. Vooral de memecoins stalen dus de show. Het beste voorbeeld is misschien wel BONK. De koers van BONK steeg de afgelopen twee maanden met meer dan 6000 procent. Inmiddels zakte de koers flink in en handelt momenteel 55 procent onder zijn all time high.

Maar dus ook SILLY deed goede zaken. Vooral voor deze hele gelukkige handelaar. Deze gevallen zijn echter immens zeldzaam. Veruit de meeste mensen die in memecoins investeren verliezen namelijk geld. Doe dus altijd goed onderzoek voordat je investeert in crypto, en al helemaal als het om een memecoin gaat.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie