Cryptocurrency_markt_lijdt_voortdurend_verlies_analisten_bespreken_oorzaken

Crypto-markt lijdt verlies, analisten bespreken mogelijke oorzaken

0

De cryptocurrency markt ondergaat een voortdurende daling nadat de market cap daalde met $16 miljard in 24 uur.

Bitcoin staat 8% lager en daalde van $6.700 onder de $6.200 met de $6.000 grens beschouwd als belangrijk support level. Op het moment van schrijven is de koers van Bitcoin net onder de $6.100.

cryptocurrency_markt_lijdt_flink_verlies_grafiek

Ondertussen is de koersprijs van Ethereum 10% gedaald en die van EOS met 15%. Litecoin heeft haar laagste prijs in 7 maanden genoteerd van $75 na een verlies van 11%.

Marktanalisten en deskundigen hebben verschillende visies omtrent de oorzaak van daling, waarvan Japans nieuws een mogelijke oorzaak is. De Japanse Financial Service Agency (FSA) heeft onlangs aanbevelingen gedaan omtrent bedrijfsvoering van 5 cryptocurrency exchanges na ‘on-site’ inspecties.

Het Japanse orgaan is volgens velen kritisch op de exchanges. De FSA gaf aan dat de exchanges haar KYC-reglementen moeten verbeteren en risico’s’ moeten verminderen. De grote exchange bitFlyer gaf als reactie aan dat zij geen nieuwe gebruikers zou accepteren die wachten op een beoordeling van diens operationele praktijken. bitFlyer gaat ook bestaande gebruikers onder de loep nemen als onderdeel van maatregelen tegen witwassen.

Ryan Rabaglia, head trader bij crypto-bedrijf Octagon Strategy Limited zei het volgende:

De markt verhandelt nog steeds kleine volumes en moet nog steeds breken met de neerwaartse trend, waarmee de markt vatbaar is voor ‘sell-offs’. Ondanks de markt negatief reageerde zie ik deze ontwikkeling als iets positiefs voor de industrie in zijn geheel.

Afgelopen maandag liet Blue Line Futures voorzitter Bill Baruch weten dat Bitcoins gedaalde volatiliteit aangeeft dat de uitverkoop wellicht over is en de bodem van $6.000 is bereikt. Baruch gaf verder aan dat het over-enthousiasme, wat zorgde voor een groei in de markt die niet duurzaam is, aan het vervagen is en nu kan bijdragen aan een gezondere en natuurlijkere groei in de markt. Als het support level van $6.000 volgens Baruch sterk genoeg is, is het mogelijk dat we een constructievere groei gaan meemaken.

Het is mogelijk dat de neerwaartse trend op de korte termijn doorzet, nu handelaren hun ogen fixeren op de $6.000 grens, voordat er genoeg support wordt gevonden voor een duurzaam herstel.

1 REACTIE

  1. De echte reden is….de hype is over. Iedereen heeft nu gezien dat het allemaal lucht is, maar dat wil niemand die nif crypto’s heeft horen. Die hopen allemaal op de koersen van januari

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws