Robin Hazekamp Robin Hazekamp
31/03/2024 10:52 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/03/2024 10:52

Crypto Ontbijt: hacker geeft onder eisen buit terug, WIF verslaat PEPE

Dogecoin-DOGE Shiba Inu-SHIB
Nieuws
Crypto Ontbijt: hacker geeft onder eisen buit terug, WIF verslaat PEPE

Foto: EnthusiasticPhotographers/Shutterstock

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Zelfbenoemde ‘white-hat hacker’ heeft strenge eisen om crypto terug te sturen

Recent werd er $11 miljoen gestolen van staking protocol Prisma Finance. De aanval vond plaats op 28 maart, waarbij het werd leeggehaald door meerdere aanvallers. De hacker, die beweert een ‘white-hat’ hacker te zijn, wil de fondsen teruggeven aan het protocol. Maar wel onder een paar strenge voorwaarden.

In een on-chain bericht aan Prisma Finance bekritiseert de hacker het team voor het niet opmerken van de fout. Hij wil dat ze meer verantwoordelijkheid nemen om dergelijke aanvallen te voorkomen. Daarom eist hij dat het protocolteam publiekelijk hun gezichten laat zien en zich verontschuldigt voor het incident, in een persconferentie.

Pas dan zal hij overwegen het geld terug te geven. De hacker heeft ook aangegeven dat de grootte van het bedrag dat wordt teruggeven niet vaststaat. Dit zal worden besproken na de verontschuldiging en persconferentie.

Advertentie

Dogwifhat verslaat pepe, betreedt de top drie van grootste memecoins

Dogwifhat (WIF), een op Solana (SOL) gebaseerde memecoin, is op 29 maart de op twee na grootste memetoken geworden. De munt heeft na een fikse stijging een marktkapitalisatie van $4,6 miljard. Daarmee heeft het de vorige nummer 3 overtroffen, pepe (PEPE), dat momenteel een marktkapitalisatie van $3,8 miljard heeft.

Vanochtend bereikte de prijs van dogwifhat een nieuw all-time high van $4.67. Dit maakt WIF de 31e grootste munt onder alle cryptocurrencies, en de 3e grootste memecoin. Plek 1 en 2 worden bezet door dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB). Ondanks een maandelijkse stijging van 440% in de afgelopen maand, verkoopt de grootste houder nog steeds niet. 

Een portemonnee houdt in totaal $139.5 miljoen aan WIF-tokens, gekocht tegen een gemiddelde prijs van $0.32. Daarmee bezit deze momenteel een ongerealiseerde winst van $127.3 miljoen.

Geen ‘zachte landing’ meer voor economie VS: de impact op Bitcoin

Tornado cash ontwikkelaar vecht tegen aantijgingen

Het juridische team van Roman Storm heeft een verzoek ingediend om een strafrechtelijke aanklacht af te wijzen. Storm is een ontwikkelaar verbonden aan Tornado Cash. Hij wordt ervan verdacht samen te zweren om geld wit te wassen en sancties te overtreden. 

Storm werd vorig jaar gearresteerd vanwege zijn betrokkenheid bij Tornado Cash. Dit is een programma dat door verschillende groepen, waaronder Noord-Koreaanse hackers, wordt gebruikt voor het witwassen van geld. 

Een van de oprichters van Tornado Cash, een Rus uit Amstelveen genaamd Alex Pertsev, wordt momenteel in Nederland berecht. Het Openbaar Ministerie eist 64 maanden celstraf tegen hem.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie