Roan Egberts Roan Egberts
05/01/2024 22:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2024 13:54

Logan Paul wil slachtoffers gaan compenseren voor gefaald crypto project

ZOO Crypto World-ZOO Ethereum-ETH
Nieuws
Crypto oplichter Logan Paul wil slachtoffers gaan compenseren

Foto: Kathy Hutchins/Shutterstock

Logan Paul, een bekende YouTuber, Podcaster en professioneel worstelaar, heeft laten weten via X dat hij een terugkoopprogramma opzet voor deelnemers aan het CryptoZoo NFT-project. Ook is Paul een rechtszaak gestart tegen twee makers van het project. Logan gaf eerder al aan dat hij van plan was om deelnemers aan het project te compenseren. Hij zegt zelf ook teleurgesteld te zijn omdat de game niet geleverd werd.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Het gefaalde crypto project CryptoZoo

CryptoZoo kwam in 2023 met plannen om een game te lanceren gebaseerd op NFT’s van dieren. Logan Paul maakte uitgebreide promotie op YouTube en in zijn podcast, wat leidde tot een grote hype van het project en leverde zo miljoenen op.

Niet lang daarna kwamen er twijfels of het project wel daadwerkelijk werd gelanceerd. YouTuber Stephen “Coffeezilla” Findeisen, met meer dan 3 miljoen abonnees, beschuldigde het project van oplichting en gaf aan dat Paul zijn ontwikkelaars niet betaalde.

Advertentie

Logan Paul start terugkoopprogramma

In zijn bericht op X geeft Paul aan dat er een terugkoopprogramma wordt opgezet om persoonlijk meer dan 2,3 miljoen dollar terug te betalen. Het gaat dan om het terugkopen van Base Eggs en Base Animals NFT’s van elke persoon die van plan was het CryptoZoo-spel te spelen. Ook geeft hij aan dat NFT-houders tot 8 februari de tijd hebben om een claim online in te dienen.

Om in aanmerking te komen voor de terugkoop zijn er wel enkele voorwaarden gesteld. Zo moeten eisers afstand doen van daadwerkelijke of verwachte claims tegen Paul. Sommige kopers op het Discord-kanaal ‘CryptoZoo Victims’ lijken twijfelachtig over de plannen van Paul.

Verder maakt de crypto-token ZOO, gebaseerd op Ethereum (ETH) en onderdeel van het project, geen deel uit van de terugkoop. Paul gaf hiermee aan dat het niet de bedoeling was om kopers van de token te compenseren. Zij hebben volgens hem op de cryptomarkt gegokt en verloren. ZOO was gemaakt om het project en de spelers te ondersteunen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Rechtszaak tegen ontwikkelaars

Ook kondigde Paul een rechtszaak aan tegen de twee belangrijkste ontwikkelaars, Eduardo Ibanez en Jake Greenbaum. De laatstgenoemde staat ook wel bekend als “CryptoKing”. Hij vindt dat de ontwikkelaars verantwoordelijk zijn voor het saboteren van het project.

Zelf ontkent Paul de beschuldigingen van fraude die tegen hem waren ingediend. Tot slot maakte de influencer bekend dat het NFT-spel niet meer uitgebracht zal worden, ondanks zijn eigen investering van $400.000, omdat er te veel obstakels zijn omtrent de regelgeving.

Deel dit artikel
Roan Egberts

Roan Egberts is sinds november 2023 actief bij Crypto Insiders, waar hij zijn passie voor cryptocurrencies combineert met zijn expertise in finance. Met een achtergrond als bedrijfsadministrateur en financieel controller, kwam hij in aanraking met Crypto Insiders als community moderator op Telegram. Zijn studies aan Hogeschool Saxion, inclusief een minor in Blockchain, legden de basis voor zijn interesse in de cryptowereld. Roan richt zich op het delen van kennis over de fundamentele aspecten van blockchain en de impact ervan op de wereldwijde economie.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, 'slechtste week ooit'
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Advertentie
crypto-insiders-icon