Roan Egberts Roan Egberts
05/01/2024 22:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2024 13:54

Logan Paul wil slachtoffers gaan compenseren voor gefaald crypto project

Ethereum-ETH
Nieuws
Crypto oplichter Logan Paul wil slachtoffers gaan compenseren

Foto: Kathy Hutchins/Shutterstock

Logan Paul, een bekende YouTuber, Podcaster en professioneel worstelaar, heeft laten weten via X dat hij een terugkoopprogramma opzet voor deelnemers aan het CryptoZoo NFT-project. Ook is Paul een rechtszaak gestart tegen twee makers van het project. Logan gaf eerder al aan dat hij van plan was om deelnemers aan het project te compenseren. Hij zegt zelf ook teleurgesteld te zijn omdat de game niet geleverd werd.

VeChain (VET) houders opgelet: CEO deelt vandaag nieuwe plannen

Het gefaalde crypto project CryptoZoo

CryptoZoo kwam in 2023 met plannen om een game te lanceren gebaseerd op NFT’s van dieren. Logan Paul maakte uitgebreide promotie op YouTube en in zijn podcast, wat leidde tot een grote hype van het project en leverde zo miljoenen op.

Niet lang daarna kwamen er twijfels of het project wel daadwerkelijk werd gelanceerd. YouTuber Stephen “Coffeezilla” Findeisen, met meer dan 3 miljoen abonnees, beschuldigde het project van oplichting en gaf aan dat Paul zijn ontwikkelaars niet betaalde.

Advertentie

Logan Paul start terugkoopprogramma

In zijn bericht op X geeft Paul aan dat er een terugkoopprogramma wordt opgezet om persoonlijk meer dan 2,3 miljoen dollar terug te betalen. Het gaat dan om het terugkopen van Base Eggs en Base Animals NFT’s van elke persoon die van plan was het CryptoZoo-spel te spelen. Ook geeft hij aan dat NFT-houders tot 8 februari de tijd hebben om een claim online in te dienen.

Om in aanmerking te komen voor de terugkoop zijn er wel enkele voorwaarden gesteld. Zo moeten eisers afstand doen van daadwerkelijke of verwachte claims tegen Paul. Sommige kopers op het Discord-kanaal ‘CryptoZoo Victims’ lijken twijfelachtig over de plannen van Paul.

Verder maakt de crypto-token ZOO, gebaseerd op Ethereum (ETH) en onderdeel van het project, geen deel uit van de terugkoop. Paul gaf hiermee aan dat het niet de bedoeling was om kopers van de token te compenseren. Zij hebben volgens hem op de cryptomarkt gegokt en verloren. ZOO was gemaakt om het project en de spelers te ondersteunen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Rechtszaak tegen ontwikkelaars

Ook kondigde Paul een rechtszaak aan tegen de twee belangrijkste ontwikkelaars, Eduardo Ibanez en Jake Greenbaum. De laatstgenoemde staat ook wel bekend als “CryptoKing”. Hij vindt dat de ontwikkelaars verantwoordelijk zijn voor het saboteren van het project.

Zelf ontkent Paul de beschuldigingen van fraude die tegen hem waren ingediend. Tot slot maakte de influencer bekend dat het NFT-spel niet meer uitgebracht zal worden, ondanks zijn eigen investering van $400.000, omdat er te veel obstakels zijn omtrent de regelgeving.

Deel dit artikel
Roan Egberts

In 2021 kwam Roan in aanraking met de wereld van cryptocurrencies en deed hij ook zijn eerste crypto-investeringen. Roan is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en volgt dan ook een financiële opleiding op Hogeschool Saxion. Momenteel volgt hij een minor in “Blockchain”. Met deze minor wil hij zijn kennis vergroten op het gebied van blockchain-technologie. Tot slot is Roan actief in het telegramkanaal van Crypto Insiders als beheerder, dus wie weet kom je hem daar ook tegen!

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie