Rico Engelbarts
15/11/2018 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2018 06:00

Cryptocurrency en blockchain ondernemers in Forbes’ “30 under 30”

Nieuws

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

De wereld van cryptocurrency en blockchain wordt fors gerepresenteerd in de nieuwste editie van het jaarlijkse “30 under 30” lijst van Forbes.
Forbes kiest jaarlijks de meest veelbelovende ondernemers uit die jonger dan 30 zijn. 600 namen worden genoemd, verdeeld over 20 verschillende sectoren met 30 personen uit elk. Vier van hen maken hun debuut op de lijst via blockchain; dat zijn Olaoluwa Osuntokun (25), Nader Al-Naji (26), JB Rubinovitz (26) en Hunter Horsley (28).
Olaoluwa Osuntokun wordt genoemd voor zijn werk aan het Lightning Network, dat een oplossing moet zijn voor het schaalbaarheidsprobleem van Bitcoin. Osuntoku is mede-oprichter en COO bij Lightning Labs en heeft $2,5 miljoen opgehaald voor het project.
Nader Al-Naji haalde meer dan $133 miljoen op van grote investeerders voor de ontwikkeling van zijn cryptocurrency Basis. Deze stablecoin is bedoeld om centrale banken te vervangen in landen waar de munteenheid last heeft van hoge volatiliteit. Het verschil met een stablecoin als Tether is dat deze niet gebonden is aan de Amerikaanse dollar, maar aan een algoritme.
JB Rubinovitz is medeoprichter van Bail Bloc. Bail Bloc is een crypto-mining app voor het minen van Monero (XMR). Elke maand wordt de Monero omgezet in Amerikaanse dollars en vervolgens gedoneerd aan de Bronx Freedom Fund. Dat geld wordt vervolgens gebruikt om ‘bail,’ oftewel borgsom, te betalen van mensen die vastzitten en dat niet zelf kunnen betalen. In de Verenigde Staten blijft  9 van de 10 mensen in detentie zitten omdat ze het geld niet hebben voor de borgsom en zich vaak gedwongen voelen om een schikking van het OM aan te nemen.
Hunter Horsley is CEO van Bitwise Asset Management en beheert vier cryptocurrency indices die gebruikt worden door meer dan 600 bedrijven.
In de vorige editie van Forbes’ 30 under 30 stond Ethereums oprichter Vitalik Buterin vermeld. Eerder dit jaar maakte Forbes een lijst van de rijkste namen in crypto: “Freaks, Geeks and Visionaries.” Op die lijst stonden CEO Changpen Zhao van Binance, mede-oprichter van Ripple, Chris Larsen en mede-oprichter van Ethereum, Joseph Lubin. Ook de Winklevoss tweeling staat hoog op de lijst.
Bovenstaand nieuws geeft aan dat crypto zich steeds meer richting mainstream begeeft en niet langer een niche is in de FinTech (financiële technologie) industrie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie