Cryptomarkt groeit met $10 miljard; EOS stijgt met 16%, Bitcoin-prijs op $7.650

Array

De markt voor cryptocurrency is in de afgelopen 24 uur met ongeveer $10 miljard toegenomen, terwijl grote cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ripple, EOS, Stellar en Tron winsten van tussen de 2% en 16% boekten. EOS was vandaag de sterkste speler en registreerde een winst van 16,24%, na de lancering van haar mainnet.

cryptomarkt_groeit_met_10_miljard_dollar_EOS_stijgt_16_procent_bitcoin_op_7650_dollar

- Advertentie -

Geen grote bewegingen in de afgelopen week

Hoewel het lijkt alsof de markt zich heeft hersteld met grote marges en Bitcoin (BTC) is hersteld van haar vorige dip, is BTC de afgelopen zeven dagen in dezelfde regio gebleven. Vorige week op 27 mei, precies zeven dagen geleden, was de prijs van BTC $7.560. Vanaf 2 juni blijft de prijs van BTC net boven $7.600, minder dan 1% hoger dan haar positie op 27 mei.

Op 27 mei voorspelden analisten een neerwaarts traject voor BTC en een mogelijke daling onder de $7.000. BTC zakte terug naar $7.040, maar herstelde zich redelijk snel terug naar $7.500, nadat bulls weigerden om Bitcoin onder het belangrijke support level van $7.000 uit te laten komen, wat BTC zelfs tot het hogere eind in de $5000-regio had kunnen leiden.

De dalende trend van 6 mei tot 2 juni, die twee corrigerende rally’s op 11 en 21 mei besloeg, toont aan dat BTC de potentie heeft om het momentum te hervinden op haar huidige niveau, waarbij $7.040 als bodem wordt vastgesteld.

BTC herhaalde echter ook de top die werd gevormd van 15 tot 20 mei maar BTC uiteindelijk deed dalen van $8.500 naar $7.040.

Om ervoor te zorgen dat BTC in de komende dagen aan een korte tot middellange rally, vergelijkbaar met de corrigerende rally op 11 april waarbij BTC binnen een uur van $6.950 naar $8.000 steeg, kan beginnen zou BTC een aanzienlijke stijging in het volume moeten ervaren, waarbij het in de komende 24 tot 48 uur $8.000 zou moeten bereiken. Als BTC er niet in slaagt het momentum op het huidige niveau te houden, zou het terug kunnen vallen in de $6000-regio en moet rekening gehouden worden met een terugval in de $5000-regio, zoals crypto-onderzoeker Willy Woo eerder had laten doorschemeren. Op 25 mei zei hij het volgende:

Kortom, m’n beste gok is langzaam uit te bloeden tot $6.800, dan een diepere val naar $5.700 en dan een nivellering uit het dieptepunt, en dan een kalme periode. Dit is weloverwogen schatting op basis van het volume-profiel en fundamentele gegevens die de bewegingssnelheid bepalen.

Prestaties van tokens

Tokens als Ontology, ICON, WanChain, Theta en anderen vertoonden de afgelopen paar dagen een sterke stijging van het volume en de prijs, dankzij het korte termijn-herstel van BTC. Omdat tokens de neiging hebben om te dalen en te stijgen met grotere marges in vergelijking met BTC, bieden tokens meestal handelsmogelijkheden met een hoog risico en rendement.

EOS heeft een prijsstijging van 16% laten zien, nadat traders en beleggers anticipeerden op de lancering van het EOS post-mainnet. Sommige analisten en traders hebben beweerd dat de prestaties van EOS niet organisch zijn en de prijs van EOS in de komende dagen waarschijnlijk weer in waarde zal dalen.

Andere tokens zoals Tron hebben ook een waardevermeerdering meegemaakt vanwege hun mainnet-lanceringen, maar vrij vaak is een prijspiek die geïnitieerd wordt door een bepaalde gebeurtenis of een enkele factor, kwetsbaar voor een correctie op de korte termijn.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...