De VS komen ver achter China te liggen door trage ontwikkelingen digitale dollar, aldus Pompliano

Array

Anthony Pompliano, mede-eigenaar van Morgan Creek Digital, zegt dat tijd van groot belang is als het aankomt op de digitale versie van de dollar. Eerder gaf de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve Jerome Powell aan dat zij niet van plan zijn een zogenaamd central bank-issued digital currency (CBDC) te lanceren zonder dat deze eerst uitvoerig getest en onderzocht is. Powell zei zelf dat ze de voor- en nadelen goed af willen wegen.

Echter is Pompliano het hier niet mee eens en vindt dat dit niet nog jaren zou moeten duren. In zijn podcast van 19 oktober op YouTube zei hij:

“Dit is nu een ding, en als ze niets doen, zullen de VS heel ver achter China blijven liggen, omdat het allemaal neerkomt op toegankelijkheid.”

- Advertentie -

Powell is ervan overtuigd dat het lanceren van een CBDC geen race is en dat het veel werk zal kosten om dit op een correcte manier te kunnen lanceren. In de toespraak die hij deed tijdens de seminar van afgelopen maandag zei hij dat er nog geen keuze gemaakt is over de uitgifte van een CBDC omdat er nog zoveel werk moet gebeuren.

Ondertussen maakt China grote stappen in het ontwikkelen van een CBDC. Ze zijn inmiddels al begonnen met het testen van de digitale versie van de Yuan.

Pompliano benadrukte het belang van toegankelijkheid:

“Als ik ergens in de wereld zit en ik heb een internetverbinding, en ik wil een wereldwijde valuta om te kunnen betalen, kies ik dan de yuan of de Amerikaanse dollar?”

Uitgaand van de reactie van Pompliano zouden mensen dus sneller geneigd zijn om de makkelijke optie te kiezen waardoor Amerika te laat zou kunnen zijn om de dominante CBDC te worden.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...