Home Nieuws Altcoin nieuws Voorzitter Amerikaanse centrale bank over digitale valuta: 'We moeten de voor- en...

Voorzitter Amerikaanse centrale bank over digitale valuta: ‘We moeten de voor- en nadelen eerst goed afwegen’

- Advertentie -

De voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve Jerome Powell sprak zich tijdens een seminar afgelopen maandag van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) uit over virtuele valuta en internationale betalingen. Tijdens het seminar werden de voor en nadelen benoemd van digitale valuta en mogelijke voorwaarden die verbonden moeten worden aan de valuta’s.

Eerder dit jaar werden digitale valuta ook al besproken door voorzitter Powell naar aanleiding van het Facebook Libra project. Hij verklaarde ook dat het “een open vraag” is of een digitale valuta de VS helpt om de centrale positie van een vertrouwde en geaccepteerde valuta te behouden.

Hij gaf tijdens de seminar wel aan dat de Amerikaanse overheid voorzichtig aan het kijken is of een dergelijke Central Bank Digital Currency (CBDC) bij zou kunnen dragen aan de verbetering van internationale betalingen. Echter gaf Powell wel aan dat ze dergelijke veranderingen niet onzorgvuldig door willen voeren. Powell wil alles goed op een rijtje hebben en de voor en nadelen tegen elkaar afwegen alvorens Amerika aan een CBDC begint. Hij vindt het belangrijk dat het goed onderzocht wordt en dat de potentiële risico’s overwogen zijn. Dit vindt hij belangrijker dan het eerste land zijn met een CBDC.

“We hebben een sterke vraag naar contant geld, een volwassen en goed gereguleerde banksector, en de meeste mensen hebben al toegang tot het elektronische betalingssysteem.”

Momenteel zijn er drie belangrijke problemen die opgelost moeten worden alvorens er een CBDC kan worden gelanceerd:

  • De CBDC is beschermd tegen cyberaanvallen, vervalsing en fraude.
  • Beschouwing van hoe een CBDC het beleid en de monetaire stabiliteit zou kunnen beïnvloeden.
  • Bepalen hoe illegale activiteiten kunnen worden bestreden met behoud van de privacy van CBDC-gebruikers.

Powell benadrukte echter dat een digitale variant van de dollar een toevoeging moet zijn aan de dollar en geen vervanging wordt voor cash geld.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.454,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.488,60 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.509,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.554,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.716,60 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...