Shane Kuijpers
13/01/2022 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/01/2022 06:04

Dit is de grootste bedreiging voor crypto in 2022

Nieuws
Dit is de grootste bedreiging voor crypto in 2022

Foto: Velishchuk Yevhen/Shutterstock

Een enquête van de North American Securities Administrators Association (NASAA) heeft uitgewezen wat de grootste bedreiging is voor crypto in 2022. Volgens toezichthouders vormen scams de grootste bedreiging voor cryptocurrencies dit jaar. Iets wat steeds desastreuzer kan worden naarmate crypto adoptie toeneemt.

NASAA is een orgaan wat bestaat uit toezichthouders in de Verenigde Staten. De organisatie nam een enquête af op 10 januari jl. en de resultaten waren duidelijk. Leden van NASAA denken namelijk dat crypto scams, van alle bedreigingen, de grootste zal vormen in 2022. Op basis van de resultaten van de enquête staat dat bovenaan de lijst. Scams en fraude wat niet crypto-gerelateerd is, is ook iets waar investeerders voor op moeten passen. NASAA publiceerde hierom niet alleen de resultaten, maar ook een aantal richtlijnen. Richtlijnen die beleggers kunnen volgen om zichzelf tegen deze scams of fraude te beschermen. Effectentoezichthouder Joseph P. Borg zei het volgende:

“NASAA’s toezichthouders onthulden dat beleggingen in verband met cryptocurrencies en digitale activa met afstand onze nummer een  beleggersbedreiging zijn. Verhalen over ‘crypto miljonairs’ trokken sommige beleggers aan om dit jaar te proberen te investeren in cryptocurrencies of crypto-gerelateerde investeringen. Met hen begonnen veel verhalen te verschijnen van mensen die groot gokten en groot verloren, en die zullen ook in 2022 blijven verschijnen”

Moeilijke tijden voor cardano-bezitters: ruime meerderheid op verlies

Crypto scams

Crypto scams komen vaak tot stand omdat oplichters extreem hoge rendementen aanbieden, in ruil voor een bepaalde inleg. Aangezien er geen duidelijke regelgeving is wat betreft crytpo, is het vaak lastig om deze scams aan te pakken. Educatie en meer bewustzijn creëren blijken het meest effectief.

Ook gebeurt het nogal regelmatig dat scammers zich voordoen als iemand anders. Recent nog werd bekend dat er groep oplichters is dat zich nota bene voordoet als crypto exchange Binance. Onwetende slachtoffers werden overtuigd om middels een nep QR-code geld te storten naar ‘Binance’. In de praktijk gingen de oplichters er uiteraard met de buit vandoor.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie