rechtzaak-tegen-ban-bitcoin-advertenties

Drie landen sluiten zich aan bij rechtszaak tegen verbod op crypto-advertenties

183

Cryptocurrency- en blockchain-organisaties in Zwitserland, Kazachstan en Armenië hebben zich onlangs aangesloten bij die van Rusland, China en Zuid-Korea met het indienen van een gezamenlijk rechtszaak tegen grote internetbedrijven. Deze rechtzaak vecht het verbod aan op crypto-gerelateerde advertenties, zo meldde het lokale Russische nieuwscentrum RNS vrijdag 6 april.

De plannen om de gezamenlijke rechtszaak tegen techgiganten Google, Twitter en Facebook in te dienen, werden voor het eerst bekendgemaakt op 27 maart. De organisaties die de klacht oorspronkelijk hebben ingediend, zijn de Russische Vereniging van Cryptocurrency and Blockchain (RACIB), de Korea Venture Business Associations en LCBT, een Chinese vereniging van crypto-investeerders.

Volgens Yury Pripachkin, de president van het RACIB, zijn de nieuwe leden van het gezamenlijke rechtszaak verenigingen zoals de Zwitserse fintech InnMind, de Armeense Blockchain Association en de Blockchain and Cryptocurrency Association in Kazachstan.

De gezamenlijke rechtszaak zal in mei 2018 in New York worden ingediend. Fondsen voor advocaten moeten worden verzameld op een digitale portefeuille die is geregistreerd in Estland, merkte Pripachkin op.

Op 30 januari werden crypto- en ICO-gerelateerde advertenties verboden door Facebook, onder het mom van “misleidende promotionele praktijken.” In maart volgde Google door aan te kondigen, dat alle soorten crypto-gerelateerde advertenties vanaf juni 2018 worden geblokkeerd. Eind maart bevestigde Twitter dat het ook crypto-gerelateerde advertenties verbiedt, zoals ICO’s, exchanges en wallet diensten, tenzij het om openbare bedrijven gaat.

Recentelijk onthulde Johnl McAfee, een software-engineer en zeer prominent figuur in de cryptocurrency-gemeenschap, dat hij $105.000 per tweet rekent om cryptocurrency-projecten en gerelateerde producten te promoten, ondanks het eerdere ontkennen dat zijn promotionele tweets zijn betaald.

Satos

4.6/5

€7.988,05 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.964,82 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.947,14 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.970,17 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.887,00 Kopen
Bitonic

3.8/5

€7.944,59 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€8.095,38 Kopen
Laatste nieuws