Timo Bult Timo Bult
07/08/2019 17:36 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/08/2019 17:36

Drie manieren om een extra zakcentje te verdienen met cryptocurrency

Nieuws

Cryptocurrency wordt steeds populairder naarmate de tijd verstrijkt. In tegenstelling tot traditionele financiële systemen bieden cryptocurrencies meer veiligheid en maken ze transacties vele malen sneller. Daarnaast kan je er ook nog een mooi zakcentje mee verdienen. Hier zijn drie manieren hoe je dat kan doen.

Worldcoin app haalt 10 miljoen gebruikers, Keniaan koopt 13 geiten van airdrop

Handelen

De meest vanzelfsprekende manier is door cryptocurrencies te verhandelen. De handel in cryptocurrency is vergelijkbaar met de handel in traditionele activa zoals aandelen. Door een cryptocurrency, zoals bitcoin (BTC), te kopen wanneer de koers laag is en weer te verkopen wanneer de koers flink is gestegen, kan je winst maken.
Het handelen met cryptocurrencies is echter een vak apart. Naast dat je grafieken en technische indicatoren moet kunnen lezen, is het ook cruciaal om een goede kennis van de cryptomarkt te bezitten. Het handelen met crypto staat daarnaast bekend als zeer risicovol vanwege de hoge volatiliteit van de koersen. Al het rendement dat je met het verhandelen van cryptocurrency hebt behaald, kan daardoor in no-time zijn verdwenen.

Advertentie

HODLen

HODLen staat voor het vasthouden van cryptocurrency voor de langere termijn. Ook dit is een vorm van handelen met crypto, echter houd je je cryptocurrency dus langer vast. Bitcoin is een van de cryptocurrencies die door veel mensen wordt vastgehouden. Veel HODLers verwachten namelijk dat BTC op een zeker moment misschien wel €1 miljoen waard zal zijn. Ondanks de stijgingen sinds het begin van 2019 verkopen zij hun bitcoin dus voor geen goud!

Bitcoin halving over 8 dagen: markt vol spanning en verwachtingen

Crypto mining

Ten slotte is er nog mining. Mining is het versleutelen van data blocks om deze toe te kunnen voegen aan de blockchain. Dit kost zeer veel energie, maar in ruil voor het succesvol minen van een block krijgen miners bitcoins. In het begin, toen Bitcoin nog jong was, kon je nog met je CPU aan de slag. Tegenwoordig heb je vrijwel altijd een ASIC miner nodig om winst te kunnen maken.
Wil je zelf aan de slag met een rendabele miner? Neem dan zeker een kijkje op Miners.nl. Deze Nederlandse partij, die sinds 2010 actief is, heeft inmiddels trouwe klanten in Nederland, Duitsland, België en andere Europese landen. Miners.nl levert daarnaast ook hosting op verzoek en support. Kijkje nemen? Klik dan hier!
Heb je maandag de nieuwe wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? David legt uitgebreid zijn visie en verwachting uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie