Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Drie manieren om een extra zakcentje te verdienen met cryptocurrency

Cryptocurrency wordt steeds populairder naarmate de tijd verstrijkt. In tegenstelling tot traditionele financiële systemen bieden cryptocurrencies meer veiligheid en maken ze transacties vele malen sneller. Daarnaast kan je er ook nog een mooi zakcentje mee verdienen. Hier zijn drie manieren hoe je dat kan doen.

Handelen

De meest vanzelfsprekende manier is door cryptocurrencies te verhandelen. De handel in cryptocurrency is vergelijkbaar met de handel in traditionele activa zoals aandelen. Door een cryptocurrency, zoals bitcoin (BTC), te kopen wanneer de koers laag is en weer te verkopen wanneer de koers flink is gestegen, kan je winst maken.

- Advertentie -

Het handelen met cryptocurrencies is echter een vak apart. Naast dat je grafieken en technische indicatoren moet kunnen lezen, is het ook cruciaal om een goede kennis van de cryptomarkt te bezitten. Het handelen met crypto staat daarnaast bekend als zeer risicovol vanwege de hoge volatiliteit van de koersen. Al het rendement dat je met het verhandelen van cryptocurrency hebt behaald, kan daardoor in no-time zijn verdwenen.

HODLen

HODLen staat voor het vasthouden van cryptocurrency voor de langere termijn. Ook dit is een vorm van handelen met crypto, echter houd je je cryptocurrency dus langer vast. Bitcoin is een van de cryptocurrencies die door veel mensen wordt vastgehouden. Veel HODLers verwachten namelijk dat BTC op een zeker moment misschien wel €1 miljoen waard zal zijn. Ondanks de stijgingen sinds het begin van 2019 verkopen zij hun bitcoin dus voor geen goud!

Crypto mining

Ten slotte is er nog mining. Mining is het versleutelen van data blocks om deze toe te kunnen voegen aan de blockchain. Dit kost zeer veel energie, maar in ruil voor het succesvol minen van een block krijgen miners bitcoins. In het begin, toen Bitcoin nog jong was, kon je nog met je CPU aan de slag. Tegenwoordig heb je vrijwel altijd een ASIC miner nodig om winst te kunnen maken.

Wil je zelf aan de slag met een rendabele miner? Neem dan zeker een kijkje op Miners.nl. Deze Nederlandse partij, die sinds 2010 actief is, heeft inmiddels trouwe klanten in Nederland, Duitsland, België en andere Europese landen. Miners.nl levert daarnaast ook hosting op verzoek en support. Kijkje nemen? Klik dan hier!

Heb je maandag de nieuwe wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? David legt uitgebreid zijn visie en verwachting uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitdenex
Reviewed
€7.962,35 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€7.977,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.017,18 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.036,26 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.043,08 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.082,91 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitdenex
Reviewed
€7.962,35 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€7.977,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.017,18 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.036,26 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.043,08 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.082,91 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: Sideways en altcoin run?

Bitcoin is in de afgelopen weken flink gedaald, als we kijken naar het marktvolume. We zijn vanaf de week van 1 juni naar vorige...