Rico Engelbarts
09/07/2018 11:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/07/2018 11:50

Duitse bank biedt zakelijke rekening aan Europese crypto-bedrijven

Nieuws
duitse_bank_solarisbank_biedt_zakelijke_rekeningen_aan_europese_crypto_en_blockchain_bedrijven

Blockchain– en cryptocurrency-bedrijven die gewend waren gemeden te worden door traditionele financiële instituten in EU kunnen nu opgelucht ademhalen.
De in Berlijn gevestigde solarisBank heeft een licentie ontvangen om zakelijke bankrekeningen te verstrekken aan blockchain- en cryptocurrency-bedrijven in de “European Economic Area”. Dergelijke bedrijven kunnen nu dus een “Blockchain Company Account” openen met behulp van fiat-valuta’s.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Gat in de markt

De nieuwe dienst volgt op de lancering van de solarisBank Blockchain Factory, die zich richt op het slaan van een brug tussen de blockchain-technologiesector en het bankwezen.


Een ander product van solarisBank dat bekend staat als ‘Automated Trust Account’, welke feitelijk een geautomatiseerd cryptocurrency escrow-account is, werd ook onlangs gelanceerd. Dit zakelijke account vergemakkelijkt de koop en verkoop van fiat-valuta’s op wereldwijde cryptocurrency handelsplatformen.
solarisBank is al een samenwerking aangegaan met vPE Bank om de handel in cryptocurrencies op institutioneel niveau mogelijk te maken. Er zijn meer diensten in ontwikkeling, zoals digitaal bankieren en bankpassen voor blockchain-bedrijven.

Advertisement

Meerwaarde voor klanten

Volgens de Chief Technology Officer van solarisBank, Peter Grosskopf, zal dit de veiligheid en het gebruiksgemak verhogen, vooral wanneer deze worden gekoppeld aan wallets en handelsplatformen zoals exchanges.
Grosskopf liet het volgende weten in een blog post:

De volgende logische stap is om onze producten omtrent digitaal bankieren en bankkaarten te koppelen aan cryptocurrency exchanges en wallets, zodat onze partners hun eigen crypto retail banking-ervaring kunnen creëren Deze accounts verminderen het risico voor de eindgebruikers van bedrijven aanzienlijk en maken het handelen en bezitten van cryptocurrencies niet alleen handiger maar ook veiliger.

Volgens de CEO van het financiële instituut, dat zichzelf omschrijft als een “tech-firma met een banklicentie”, Roland Folz, is er een grote vraag naar een gelicentieerde partner die de regelgevende en technologische link naar de traditionele bankenwereld kan bieden op het gebied van cryptocurrency en blockchain-technologie. Naast vPE is het Duitse financiële instituut met nog meer partnerships bezig.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement