duitse_crypto_startup_bitwala_komt_met_eerste_blockchain-bankrekening

Duitse crypto startup Bitwala komt met eerste blockchain-bankrekening

De Duitse crypto-startup Bitwala kondigde dinsdag 9 oktober aan dat het de samenwerking aangaat met de in Berlijn gevestigde SolarisBank om een ‘crypto banking service’ op te zetten waarmee cryptocurrency en fiatgeld samengevoegd zullen worden tot één gemakkelijk te bereiken platform. Bitwala, dat zichzelf omschrijft als een “brug naar de crypto-economie” hoopt de eerste “blockchain-bankrekening” in Duitsland te kunnen lanceren.

De startup, die begon als een knooppunt voor wereldwijde geldoverdrachten met behulp van blockchain-technologie, haalde €4 miljoen op bij een fondsenwerving voor het openen van de nieuwe crypto-bank, die een ingebouwde Bitcoin (BTC)-wallet zal bevatten naast reguliere op fiat-valuta gebaseerde bankdiensten. Hoewel het platform nog altijd in de maak is, heeft de op Duitsland gerichte onderneming al een groot succes behaald met de registratie van meer dan 35.000 nieuwsgierige gebruikers.

Op woensdag 10 oktober was de CEO van Bitwala, Joerg Von Minckwitz, te gast bij Bloomberg om zijn nieuwe product en zijn mening over de toestand van de crypto-wereld te bespreken. Von Minckwitz zei daar dat zijn platform veel van de problemen waar crypto-beleggers mee worstelen, zoals het gebrek aan beveiliging, liquiditeit en de efficiëntie op de hedendaagse exchanges, kan oplossen:

Bankrekeningen en blockchain-technologieën zijn niet perfect met elkaar verbonden. Wat er dus op exchanges gebeurt is dat gebruikers bang zijn om veel fiat op de exchanges te zetten omdat ze dus niet gereguleerd en mogelijk in het buitenland gevestigd zijn. Dus, zodra er een prijsstijging is, willen veel mensen kopen, maar er is niet genoeg liquiditeit om prijzen stabiel te houden. Dit zijn dus zaken die we aan proberen te pakken met onze crypto-bankrekening, gezien dit de eerste mogelijkheid zal zijn om je cryptocurrencies in een veilige omgeving te houden.

Stellend dat de crypto volwassener is geworden gedurende de bear markt van 2018, zegt Von Minckwitz, naarmate er minder geld in omloop was in de cryptomarkt en de speculatie afzwakte, dat de bedrijven in de crypto-industrie meer en meer volwassen zijn geworden, wat heeft geleid tot een positief regelgevings-klimaat. Tevens benadrukte hij dat een kalme markt een optimale tijd is voor startups, zoals de zijne, om zinvolle crypto-producten, -diensten en -platforms op te zetten:

Deze producten zijn de reden waarom ik denk dat Bitcoin (BTC) en cryptocurrencies een mooie toekomst te wachten staat.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Satos

4.6/5

€6.759,34 Kopen
Litebit

4.5/5

€6.744,02 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€6.745,55 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€6.736,05 Kopen
Bitmymoney

4.4/5

€6.660,00 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€6.675,00 Kopen
Bitonic

3.8/5

€6.727,70 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€6.828,09 Kopen
Laatste nieuws