Kevin Schijven Kevin Schijven
17/03/2020 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/03/2020 18:00

Duitsland vindt blockchain technologie net zo revolutionair als het internet

Nieuws
Duitsland vindt blockchain technologie net zo revolutionair als het internet

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Een derde van de bevolking in Duitsland geeft aan blockchain-technologie net zo revolutionair te vinden als het internet in de jaren ’90. Deze uitspraak werd gedaan naar aanleiding van een enquête die Bitkom (De Duitse Vereniging voor Informatie en Technologie) heeft afgenomen.

De enquête toonde aan dat ongeveer 15% van de bedrijven in Duitsland vertrouwen heeft in de opkomst van blockchain-technologie en de impact die het kan hebben op de economie en de samenleving, net als het internet deed.

Bitkom heeft meerdere enquêtes gepubliceerd in Duitsland met blockchain en cryptocurrencies als onderwerp. Een enquête uit november gaf aan dat 60% van de lokale bedrijven twijfelt over de aanpak van blockchain, vooral omdat er nog maar weinig daadwerkelijke producten en applicaties zijn die voor hen toepasselijk zijn.

Afgelopen jaar kwam in enquêtes naar voren dat meer dan 60% van de Duitse bevolking op de hoogte was van het bestaan van Bitcoin, in 2016 was dit percentage slecht 30%.

Bernhard Rohleder de eigenaar van Bitkom sprak zich uit over de economische voordelen van cryptocurrencies en blockchain:

Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn een goed voorbeeld van een digitaal tijdperk dat invloed heeft op de financiële wereld. Dit gaat niet om de individuele valuta zelf maar om de onderliggende technologie blockchain. Het zal een impact hebben op de gehele economie.

Cryptodaily schreef een artikel over een Duitse ijszaak die bezoek kreeg van een crypto-liefhebber. Deze klant wees de zaak erop dat ze makkelijk gebruik kon maken van bitcoin (BTC) als betaalmiddel. Deze aardige klant bleek Andreas Antonopoulos te zijn, een bekende voorstander van Bitcoin.

Dit soort situaties duiden maar aan dat binnen Europa steeds meer landen Bitcoin beginnen te omarmen.

Wekelijks neemt Crypto Insider David een macro update op voor leden van onze members-omgeving. Vandaag leek ons weer een mooi moment om deze waardevolle update met het grote publiek te delen. David gaat in op de vraag of het coronavirus het verloop van de markt verklaart. Stay safe! 

In zijn meest recente column legt David aan de hand van grafieken de situatie uit en bespreekt hij wanneer hij een koper wordt. Mis ‘m niet!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie