Rico Engelbarts
14/10/2020 19:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/10/2020 19:22

Duitsland wil energie-ecosysteem innoveren met gedecentraliseerde database

Nieuws
Duits overheidsorgaan wil energie-ecosysteem innoveren met gedecentraliseerde database

De Deutsche Energie-Agentur (DENA), dat verantwoordelijk is voor energieinnovatie in Duitsland, kijkt naar verschillende mogelijke oplossingen om te helpen met innoveren en decentraliseren. Zo overwegen ze nu hun energie ecosysteem te laten draaien op een gedecentraliseerde database.
In een blogpost kondigde DENA het volgende aan:

”[We hebben] Energy Web geselecteerd hebben om een ​​digitaal register voor gedistribueerde energiebronnen (DER’s) in het hele land te ontwerpen en samen te stellen in samenwerking met meer dan 20 spelers uit de industrie. Het project zal verschillende energieactiva zoals PV-Systemen, batterijen, laadstations voor elektrische voertuigen en Thermostaten automatisch kunnen registreren in een digitale ledger waardoor er gebruik gemaakt kan worden van digitale energiecentrales of frequentieregelingen.”

Het hoofddoel van de DENA, Energy Web en andere betrokkenen is voornamelijk het digitaliseren van het energiesysteem van het land door essentiële componenten op te slaan in een gedecentraliseerde database.
Een van de voorzitters van DENA, Philipp Richard, legde uit dat het streven vooralsnog is om het project volledig in gang te zetten. Echter ondergaan veel van de systemen nu een testfase.
KPMG, een van de ‘Big Four’ consultancybedrijven, kondigde onlangs nog aan dat ook zij blockchain in willen gaan zetten. Het bedrijf heeft een patent aangevraagd om organisaties te helpen bij het meten, rapporteren en compenseren van hun uitstoot van broeikasgassen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie