Timo Bult Timo Bult
04/11/2020 16:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/11/2020 16:44

Ethereum 2.0 lanceerdatum eindelijk bekend! ETH koers reageert direct

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum 2.0 lanceerdatum eindelijk bekend! ETH koers reageert direct

Foto: leksiv/Shutterstock

Zojuist was op Crypto Insiders te lezen dat de Ethereum (ETH) ontwikkelaars een tool hebben gepubliceerd waarmee het deposit contract voor ETH 2.0 gelanceerd kon worden. Het ging op dat moment echter nog slechts om een tool, en niet om het daadwerkelijke contract. Zojuist is echter het nieuws naar buiten gekomen dat ook de code voor het deposit contract is gepubliceerd met daarbij de geplande lanceerdatum voor ETH 2.0 phase 0!
Zoals je eerder dus al kon lezen zal ETH 2.0, een grote netwerkupgrade van Ethereum, plaatsvinden in meerdere stappen. Tijdens de eerste stap, phase 0, stapt het netwerk over naar Proof-of-Stake (PoS), waarna gebruikers hun ETH kunnen gaan staken. Een belangrijk onderdeel van deze eerste fase is het deposit contract.
Dit is namelijk het contract waarmee gebruikers hun ETH van het oude netwerk om te zetten naar de nieuwe versie van ETH. Vitalik Buterin, medeoprichter en een van de bekendste Ethereum-ontwikkelaars, tweette zojuist:


Wellicht is het interessantste van deze aankondiging niet het deposit contract zelf, maar een ander stukje informatie dat in deze aankondiging gelezen kan worden, namelijk:

“eth2 heeft een MIN_GENESIS_TIME van 1606824000 (of voor degenen onder jullie die niet denken in unix-tijd – 1 december 2020, 12 uur UTC).”

In andere woorden, de geplande datum voor de lancering van ETH 2.0 is 1 december 2020 om 14:00 Nederlandse tijd. Er moet echter wel aan een voorwaarde worden voldaan wil de lancering dan ook echt dan plaatsvinden. 7 dagen van te voren moeten er namelijk minimaal 16.384 32-ETH validator stortingen zijn gedaan, alleen dan kan het netwerk succesvol gelanceerd worden.

ETH prijs reageert direct

Niet geheel onverwachts begon de ethereum koers direct te stijgen vlak na het nieuws. Op het moment van schrijven is de prijs van ethereum $398 op cryptocurrency exchange Coinbase. Binnen een uur tijd steeg de koers hiermee met bijna 5% in waarde.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie