Kevin Schijven Kevin Schijven
20/06/2023 09:34 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/06/2023 09:34

Altcoins lopen achter op bitcoin, toch stijgen solana en deze munten

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Altcoins lopen achter op bitcoin, toch stijgen solana en deze munten

Foto: Dennis Diatel / Shutterstock.com

De crypto markt kleurt voorzichtig groen vandaag, maar het is vooral de moeder aller cryptocurrencies die aantrekt. Onder de meeste altcoins zien we nog relatief weinig beweging plaatsvinden, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen.

Desondanks blijven investeerders vooralsnog opvallend terughoudend waardoor het volume en de volatiliteit erg laag zijn. De totale marktkapitalisatie van crypto stijgt met 0,7% naar $1,111 biljoen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin terug boven 200-WMA

Bitcoin (BTC) neemt weer de leiding in de crypto-markt en daarom bereikt de dominantie van BTC het hoogste punt in meer dan twee jaar. De koers vond gisteren steun op $26.400, doorbrak vervolgens de 200-weken moving average en kwam kort boven $27.000 uit. Het leek er even op dat bitcoin vanochtend steun zou vinden op $26.800, maar dipt er nu toch iets onder. Met een prijs van $26.750 staat bitcoin vandaag 1,4% in de plus.

Advertentie

Ethereum beweegt vooral zijwaarts

Ethereum (ETH) blijft achter en beweegt voornamelijk zijwaarts. De koers schoot gisteren even kort boven $1.750 uit, maar komt vanochtend op $1.725 uit. Daarmee staat ETH vandaag slechts 0,2% in de plus.

‘Ethereum koers kan 30% dalen na lancering ethereum ETF’s’
‘Ethereum koers kan 30% dalen na lancering ethereum ETF’s’

Solana hardste stijger in rode crypto top 10

De rest van de top 10 altcoins ziet er ook zeer rustig uit. Tron (TRX) zakt echter met 1,6% naar $0,0685. Ripple (XRP) maakt ook vanochtend een kleine duik en staat met $0,48 1,2% in de min. Binance coin (BNB) staat 1% in de min maar houdt vooralsnog boven $240 stand.

Cardano (ADA) wordt steeds rustiger en staat met $0,258 vandaag 0,6% in de min. Litecoin (LTC) zoekt momenteel steun op rond $77 en staat 0,3% in de min. Dogecoin (DOGE) valt terug naar $0,062, dezelfde prijs als 24 uur geleden.

Polygon (MATIC) lijkt momenteel steun te vinden op $0,6 en staat daarmee 1,2% in de plus. Solana (SOL) kon gestaag doorstijgen de afgelopen 24 uur, maar lukte niet vanochtend om boven $16 te blijven. Toch staat SOL vandaag maar liefst 3% in de plus.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Stacks en Kaspa hardste stijgers crypto top 100

Ook de top 100 is vrij rustig. De hardste dalers vandaag zijn fantom (FTM), flow (FLOW), gate (GT) en kucoin (KCS), die alle vier slechts 3% in de min staan. Echter is ook de groene kant net zo rustig, buiten enkele uitschieters. Zo stijgen frax share (FXS), optimism (OP) en dash (DASH) met zo’n 5,5% vandaag.

Stacks (STX), het layer-2 netwerk voor Bitcoin, trekt al iets sterker aan en komt momenteel rond $0,62 uit. Daarmee staat de STX koers vandaag 8,5% in de plus.

Tot slot hebben we nog kaspa (KAS) de grote winnaar uit de top 100. De KAS koers leek even grip te vinden op $0,0215, maar dipt daar nu toch iets onder. Desondanks staat KAS vandaag 9% in de plus en bijna 30% in de plus ten opzichte van een week geleden.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Toch geen dodelijk oordeel voor ethereum, markt houdt adem in
Dodelijk oordeel voor ethereum blijft uit, markt houdt adem in
Advertentie