Ivo Melchers Ivo Melchers
23/05/2024 11:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2024 11:15

BlackRock wijzigt ethereum ETF vlak voor spannende deadline

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
BlackRock wijzigt ethereum ETF vlak voor spannende deadline

Foto: Tada Images/Shutterstock

Vandaag krijgen we te horen of de Verenigde Staten zich op kunnen gaan maken voor ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). Deze week is de kans op goedkeuring drastisch verhoogd. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft namelijk om last-minute bijwerkingen gevraagd voor de lopende aanvragen.

Gisteren kon je al lezen dat vijf potentiële uitgevers hun indieningen hadden aangepast. Inmiddels hebben ook BlackRock, Grayscale en Bitwise gehoor gegeven aan de oproep.

Ethereum verslaat Bitcoin: Technische analyse hint op 50% prijsstijging
Ethereum verslaat Bitcoin: Technische analyse hint op 50% prijsstijging

Nieuwe ethereum ETF-aanvragen

De afgelopen maanden bleef het akelig stil vanuit de SEC omtrent de aanvragen voor spot ethereum ETF’s. Om die reden hield niemand binnen de crypto-wereld eigenlijk meer rekening met het scenario waarin we deze week goedkeuring zouden krijgen.

Op maandagavond verhoogden Bloomberg ETF-analisten echter de kans op goedkeuring van een luttele 25% naar maar liefst 75%, vanwege het aandringen van de toezichthouder om ‘’op versnelde basis’’ wijzigingen door te voeren in de ETF-aanvragen.

De CBOE Exchange, voluit bekend als de Chicago Board Options Exchange, was er als de kippen bij en diende al snel herziene versies in voor Fidelity, VanEck, Franklin Templeton, Galaxy samen met Invesco en ARK Invest samen met 21Shares.

De meest opmerkelijke wijziging was te vinden bij Fidelity, Franklin Templeton, en ARK Invest/21Shares. Zij hebben namelijk besloten om het staken van ether te schrappen.

Inmiddels heeft ook ook de Nasdaq-beurs nieuwe 19b-4 aanvragen ingediend namens BlackRock, Grayscale en Bitwise. Alle drie hebben ook besloten om de ether, dat zal dienen als onderpand voor de fondsen, niet te gaan staken. Mogelijk beschouwt de SEC gestakete ether namelijk als effect, ofwel security.

Advertentie

Besluit volgt later vandaag

Vandaag staat de definitieve deadline van de ethereum ETF-aanvraag van VanEck op de agenda. Volgens de ‘’meest optimistische schatting’’ van Bloomberg ETF-expert Eric Balchunas kunnen we rond 4:00 PM Eastern Time het eindoordeel verwachten. Dit komt overeen met 22:00 uur Nederlandse tijd.

Naar verwachting zullen meerdere fondsen goedgekeurd worden. Een belangrijke detail is dat het hier om de 19b-4 aanvragen gaat. Er zou nog weken tot maanden overheen kunnen gaan voordat ook de S-1 aanvragen groen licht ontvangen. Tot die tijd mogen de fondsen nog niet verhandeld worden.

We kunnen ons in ieder geval opmaken voor veel volatiliteit op de cryptomarkt. Afgelopen maandag, toen de kans op goedkeuring plotseling explodeerde, steeg de ethereum koers met maar liefst 20%.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Advertentie