Kevin Schijven Kevin Schijven
20/07/2023 09:18 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/07/2023 09:18

Crypto markt ontwaakt: XRP, ADA, SOL, LINK en Stellar XLM stijgen hard

Nieuws
Mercado crypto despierta: XRP, ADA, SOL, LINK y Stellar XLM se alzan

Foto: Avi Rozen/Shutterstock

Alhoewel de twee grootste munten nog steeds vastzitten rond dezelfde prijzen als een maand geleden, hebben we desondanks een mooie groene dag op de crypto markt.

Altcoins uit de top 10 trekken fors aan, ook op het moment van schrijven, en in de top 100 hebben we zelfs een aantal harde stijgers vandaag. De totale marktkapitalisatie stijgt met 1,1% naar $1,26 biljoen.

Waarom veel mensen de bitcoin pump mislopen, ‘mensen zijn afgehaakt’
Waarom veel mensen de bitcoin pump mislopen, 'mensen zijn afgehaakt'

Bitcoin terug boven $30.000

Bitcoin (BTC) dipte de afgelopen dagen meerdere keren onder de $30.000, maar kan vanochtend eindelijk weer stijgen en komt momenteel net boven $30.230 uit. Daarmee staat de BTC koers vandaag 0,9% in de plus. Desondanks zit bitcoin hiermee alsnog in hetzelfde bereik, maar analisten verwachten dat een explosieve beweging op de loer ligt.

Advertentie

Ethereum koers blijft achter vandaag

Ethereum (ETH)  blijft vandaag niet alleen achter op altcoins, maar ook op bitcoin. De ether koers maakte gisterenavond nog een flinke duik, maar is daar inmiddels van hersteld. Daardoor staat ETH vandaag echter slechts 0,4% in de plus en komt uit op $1.914. Alhoewel sommige analisten een uitbraak van bitcoin verwachten, zijn er ook analisten die eerst een zogenaamd altcoin seizoen verwachten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto top 10 kleurt groen

Binance coin (BNB) stijgt momenteel naar $244,4 en staat daarmee 1,2% in de plus. Tron (TRX) stoeit met vanochtend met $0,081 en staat daarmee 1,8% in de plus. Litecoin (LTC) schiet naar $94,65 vanochtend en staat al 2,3% in de plus. Dogecoin (DOGE) steeg gisteren al flink en staat met $0,071 zelfs 3,5% in de plus. Dat geldt ook voor cardano (ADA) die na een stijging van 3,6% momenteel op $0,325 uitkomt.

Amerikaanse Bitcoin miner-aandelen stijgen harder dan BTC koers
Amerikaanse Bitcoin miner-aandelen stijgen harder dan BTC koers

SOL, XRP en MATIC sterkste stijgers top 10

Solana (SOL) trekt nog sterker aan en komt na een stijging van 4,8% op $27,2 uit. Ripple (XRP) steeg vooral gisteren sterk, maar had afgelopen nacht nog wat moeite met de $0,84 – $0,85. Momenteel zoekt XRP steun op rond $0,82 en staat daarmee 5,4% in de plus vandaag.

Toch is het polygon (MATIC) die vandaag het sterkst stijgt onder de top 10 grootste altcoins. De MATIC koers klopt momenteel bij weerstand rond $0,78 aan en staat daarmee vandaag maar liefst 5,6% in de plus.

Bitcoin miners dumpen plotseling veel BTC op de markt
Bitcoin miners dumpen plotseling veel BTC op de markt

Stellar sterkste stijger crypto top 100

Ook de top 100 is gevuld met sterke stijgers. Tezos (XTZ) en maker (MKR) staan beide zo’n 7% in de plus. Optimism (OP) stijgt met meer dan 8%. Ecash (XEC) schoot vanochtend hard omhoog en staat al bijna 10% in de plus. Dat geldt voor chainlink (LINK) die inmiddels zelfs 12% in de plus staat. XDC Network (XDC) bleef gestaag de afgelopen 24 uur doorstijgen en staat maar liefst 13% in de plus.

Ripple rivaal Stellar lumens (XLM) is vandaag de grote winnaar. De XLM koers maakte meerdere flinke sprongen in de afgelopen 24 uur en tikte vanochtend vroeg nog $0,18 aan. Momenteel daalt XLM naar $0,165, maar de koers staat daarmee alsnog 22% in de plus vandaag. XLM staat meer dan 100% in de plus ten opzichte van 30 dagen geleden.

Cryptobeurs Binance ontvangt nog een miljoenenboete
Cryptobeurs Binance ontvangt nog een miljoenenboete

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Advertentie