Thom Derks Thom Derks
05/05/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/05/2023 17:00

DCG CEO verkoopt $755.000 aan Grayscale Ethereum Classic aandelen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum classic analist voorziet forse daling, maar ook nieuwe kansen

Foto: RuskaDesign/Shutterstock

Barry Silbert is de oprichter en CEO van het grote Digital Currency Group (DCG), het moederbedrijf van Grayscale Investments, Genesis Trading en Coindesk. Silbert heeft volgens een recent document, ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC), een deel van zijn Grayscale Ethereum Classic Trust (ETCG) aandelen verkocht. In totaal gaat het om een bedrag van 755.000 dollar aan aandelen uit het fonds.

Worldcoin onthult nieuw Ethereum netwerk voor ‘echte mensen’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum Classic?

Het is de eerste keer zijn dat Silbert aandelen van dit fonds verkoopt. Ethereum Classic is een hard fork van het ‘echte’ Ethereum (ETH) en splitste in 2016 af nadat een conflict onstond. Dat had alles te maken met de zogenaamde DAO-hack, waarvan het meerendeel van de markt vond dat de fondsen terug moesten naar de rechtmatige eigenaren.

Ook Vitalik Buterin, het brein achter Ethereum, was ervoor om de blockchain terug te draaien en de fondsen terug te geven. Alleen de echte puristen vonden dit geen goed idee en gingen om die reden verder met Ethereum Classic, wat zij dan ook de originele blockchain noemen.

Het ETCG-fonds van Grayscale lanceerde in 2017 en maakt het voor (institutionele) investeerders eenvoudiger om in de klassieke versie van de munt te investeren.

Advertentie

Klein gedeelte

De verkoop van CEO Barry Silbert markeert slechts een klein gedeelte van het totaal van de assets van het fonds. ETCG heeft in totaal 225 miljoen dollar aan assets in beheer en 14 miljoen uitstaande aandelen. Silbert had volgens de papieren 10 procent van de aandelen in bezit.

Silbert kocht zijn aandelen in twee privè-transacties uit de periode van 2017 tot 2018. Tot nu toe heeft hij zich nog niet op Twitter uitgesproken over de transacties en de kans is ook klein dat hij dat nog zal doen.

Het is enigszins verrassend dat Silbert, die altijd bullish is over ongeveer iedere crypto, besluit om een deel van zijn aandelen te verkopen. De ETC koers lijkt vooralsnog niet extra negatief te reageren op het Ethereum nieuws.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie