Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
19/06/2024 06:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/06/2024 19:44

Drie redenen waarom ethereum binnenkort weer sterk kan stijgen

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Drie redenen waarom ethereum binnenkort weer sterk kan stijgen

Foto: Zephyr_p/Shutterstock

Ethereum (ETH) zit sinds het einde van mei in een dalende trend. De digitale munt leek op koers te staan om de $4.000 waardering te doorbreken, maar wordt op het moment van schrijven rond de $3.400 verhandelt.

Als we naar on-chain data kijken lijkt het erop dat we ons geen zorgen hoeven te maken. Een drietal ontwikkelingen schetsen een positief beeld voor het smart contract platform.

Ethereum oprichter onthult plan voor bliksemsnelle transacties
Ethereum oprichter onthult plan voor bliksemsnelle transacties

Drie redenen waarom ethereum kan stijgen

Ten eerste zien we dat het aantal ETH op centrale exchange is gedaald tot een vijfjarig dieptepunt van in totaal 16,7 miljoen aan ethereum. De ontwikkeling wijst erop dat investeerders de voorkeur geven om hun digitale munten in eigen beheer te houden. Dit betekent over het algemeen dat zei niet van plan zijn hun tokens te verkopen en juist een prijsstijging verwachten.

Ook zien we dat whales massaal aan het bijkopen zijn. Dit is mogelijk een tweede reden voor een sterke stijging van ethereum. Sinds 25 mei heeft een groep grootbezitters meer dan 700.000 ethereum gekocht, wat neerkomt op bijna $2,4 miljard. 

Over het algemeen wordt het gedrag van whales als belangrijk gezien omdat zij vaak beschikken over uitgebreide marktinzichten en hun aankopen doorgaans wijzen op vertrouwen in toekomstige prijsstijgingen.

Advertentie

Hoge open interest, en beursfondsen

Als laatste zien we een toename in ETH futures open interest (OI). De stijging in de open interest van ETH futures van $15,06 miljard op 14 juni naar ongeveer $16,15 miljard duidt op een significante toename in handelsactiviteit. 

Een hogere open interest geeft aan dat er meer vraag is naar “leverage” in de markt. Handelaren en investeerders gebruiken een hefboompositie om hun potentiële winsten te vergroten door posities te openen die groter zijn dan hun initiële investering. Deze toegenomen vraag wijst op vertrouwen in een opwaartse prijstrend.

Analisten wijzen op de recente goedkeuring van spot ethereum exchange-traded funds (ETFs) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) als een grote reden om bullish te zijn. Onder andere Michaël van de Poppe en Bloomberg analist Erich Balchunas verwachten dat de lancering van de ETF’s in juli een opwaartse trend zal ondersteunen.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Ethereum ETF’s kunnen $15 miljard ophalen tegen eind 2025
Bitcoin stabiel richting all-time high, Ethereum blijft fors achter
Bitcoin naar $200.000, belangrijke ETF-goedkeuring verwacht
Ethereum ETF’s stunten op Wall Street – nieuwe recordkoers in zicht
Ethereum ETF’s kunnen nog wel even duren, zegt SEC-hoofd Gary Gensler
Ethereum-revolutie nabij: Laatste horde voor ETH ETF’s genomen
Advertentie