Simon Bosch Simon Bosch
01/06/2024 19:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/06/2024 19:10

Eerste ethereum-ETF handelkosten zijn bekendgemaakt

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Eerste ethereum-ETF handelkosten zijn bekendgemaakt

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

Vlak nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de nu enorm populaire spot-ETF’s voor bitcoin (BTC) goedkeurde, begonnen de uitgevers van deze beursfondsen stuk voor stuk met het verlagen van de handelskosten. Nu dezelfde beleidsmaker vergelijkbare Exchange Traded Funds voor ethereum (ETH) heeft goedgekeurd, lijkt deze race opnieuw te beginnen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Franklin Templeton onthult kosten ethereum fonds

Op vrijdag diende de vermogensbeheerder Franklin Templeton een document in bij de SEC, waarin het vermeldt dat het 0,19% van de waarde van de investering in rekening zal brengen bij beleggers. Franklin Templeton was de eerste die heeft onthuld wat voor handelskosten het zal hanteren. Zoals eigenlijk alle ETF-uitgevers brengt de vermogensbeheerder kosten in rekening om het administratieve werk te vergoeden.

Op sociale mediaplatform X schrijft Bloomberg-analist Eric Balchunas dat dit een erg lage commissie is. In de meeste andere landen en voor de meeste fondsen ligt het percentage boven 1%. Volgens Balchunas zijn de lage kosten de reden waarom de Amerikaanse beursfondsen zo gigantisch veel geld aantrekken; het is simpelweg voordeliger.

Ook is het dezelfde commissie als die van van de spot-ETF voor bitcoin van dezelfde vermogensbeheerder. Met ongeveer 303 miljoen dollar in activa onder beheer is het EZBC-fonds van Franklin Templeton de op 7 na grootste spot-ETF voor bitcoin; en de op twee na kleinste.

Franklin Templeton was niet de enige die een zogeheten S-1-formulier heeft ingediend. VanEck, Invesco en Galaxy hebben dit op vrijdag ook gedaan, maar Franklin Templeton is de enige die de beoogde commissies heeft onthuld.

Advertentie

Ethereum fondsen wachten op introductie

De SEC keurde een week geleden 8 verschillende spot-ETF’s voor ethereum goed. Beschikbaar zijn ze nog niet, dat zal naar verwachting aankomende maand gebeuren. In ieder geval zijn de eerste reclames al onthuld. Dat gebeurde in rap tempo; slechts 30 minuten nadat de goedkeuring officieel was.

In ieder geval verwachten veel onderzoekers veel goeds voor ethereum. Die zou de komende tijd beter kunnen gaan presteren dan bitcoin. Tegelijkertijd is er ook een hoop kritiek op de grootste altcoin, want voor financiële instituten mist ethereum iets ten opzichte van bitcoin. Het is namelijk erg ingewikkeld om ethereum goed te begrijpen, terwijl het doel van bitcoin erg duidelijk is. Daarom zouden instituten nog steeds de voorkeur hebben voor bitcoin.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in 'unieke' ethereum diefstal
Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in ‘unieke’ ethereum diefstal
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Advertentie