Simon Bosch Simon Bosch
19/03/2024 09:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/03/2024 08:57

Ethereum-aanbod op exchanges krimpt enorm, tot opmerkelijk dieptepunt

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum-aanbod op exchanges krimpt enorm, tot opmerkelijk dieptepunt

Foto: Tada Images/Shutterstock

De afgelopen maanden is de bitcoin koers enorm gestegen – zó ver zelfs dat de koers een nieuw record heeft bereikt. Ondertussen hield ethereum (ETH) zich erg rustig. Maar dit zou snel kunnen veranderen, want vorige week is het aantal ether op exchanges gedaald tot het laagste niveau sinds augustus van 2022.

Nieuwe tegenslag voor ethereum ETF’s, SEC stelt beslissingen uit
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum supply daalt enorm

Uit gegevens van CryptoQuant blijkt dat de hoeveelheid ETH op exchanges afgelopen woensdag dit aanzienlijke dieptepunt heeft bereikt. Daarmee lijkt ethereum bitcoin achterna te gaan. Van de grootste cryptocurrency liggen de exchange-reserves namelijk ook al lang op een enorm laag niveau.

Afgelopen december betrof het voor bitcoin zelfs het laagste punt sinds de bullmarkt van 2021, wat volgens analisten een belangrijke oorzaak van de grote koersstijging is geweest. Ondertussen was de vraag naar BTC namelijk enorm door de goedkeuring van de spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). Als de vraag naar ethereum ook sterk blijft, dan zou dit kunnen zorgen voor een eveneens sterke ethereum koers.

Op het moment van schrijven doet ethereum het nog rustig aan. Sinds de Dencun upgrade van vorige week is de koers met ongeveer 15 procent gedaald. Een nieuwe all-time high heeft het ook nog niet bereikt, zoals bitcoin dat wel heeft. Sinds afgelopen oktober betreft de stijging voor ethereum ongeveer 170 procent, terwijl die voor bitcoin over datzelfde tijdsbestek op ongeveer 180 procent ligt.

Advertentie

Ethereum activiteit neemt gestaag toe

Het dieptepunt van het aantal coins op exchanges correleert mooi aan de grote Dencun-upgrade die het Ethereum-netwerk vorige week woensdag met succes doorvoerde. De upgrade was toen vrijwel meteen te merken aan de transactiekosten die layer-2 netwerken in rekening brengt – die zijn flink gedaald.

De gedaalde kosten en de hype rondom de langverwachte upgrade lijkt zijn vruchten af te werpen. Net als de prijs is het aantal dagelijkse transacties op Ethereum al sinds oktober toegenomen, van ongeveer 1 miljoen transacties per dag tot ongeveer 1,3 miljoen transacties per dag. Ook het aantal dagelijks actieve walletadressen is flink gestegen – van ongeveer 370.000 tot ongeveer 550.000 stuks per dag. Het is mogelijk dat dit de daling van de ETH-voorraad op handelsplatformen heeft veroorzaakt. ETH wordt namelijk gebruikt in deze transacties.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie