Simon Bosch Simon Bosch
19/03/2024 09:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/03/2024 08:57

Ethereum-aanbod op exchanges krimpt enorm, tot opmerkelijk dieptepunt

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum-aanbod op exchanges krimpt enorm, tot opmerkelijk dieptepunt

Foto: Tada Images/Shutterstock

De afgelopen maanden is de bitcoin koers enorm gestegen – zó ver zelfs dat de koers een nieuw record heeft bereikt. Ondertussen hield ethereum (ETH) zich erg rustig. Maar dit zou snel kunnen veranderen, want vorige week is het aantal ether op exchanges gedaald tot het laagste niveau sinds augustus van 2022.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum supply daalt enorm

Uit gegevens van CryptoQuant blijkt dat de hoeveelheid ETH op exchanges afgelopen woensdag dit aanzienlijke dieptepunt heeft bereikt. Daarmee lijkt ethereum bitcoin achterna te gaan. Van de grootste cryptocurrency liggen de exchange-reserves namelijk ook al lang op een enorm laag niveau.

Afgelopen december betrof het voor bitcoin zelfs het laagste punt sinds de bullmarkt van 2021, wat volgens analisten een belangrijke oorzaak van de grote koersstijging is geweest. Ondertussen was de vraag naar BTC namelijk enorm door de goedkeuring van de spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). Als de vraag naar ethereum ook sterk blijft, dan zou dit kunnen zorgen voor een eveneens sterke ethereum koers.

Op het moment van schrijven doet ethereum het nog rustig aan. Sinds de Dencun upgrade van vorige week is de koers met ongeveer 15 procent gedaald. Een nieuwe all-time high heeft het ook nog niet bereikt, zoals bitcoin dat wel heeft. Sinds afgelopen oktober betreft de stijging voor ethereum ongeveer 170 procent, terwijl die voor bitcoin over datzelfde tijdsbestek op ongeveer 180 procent ligt.

Advertentie

Ethereum activiteit neemt gestaag toe

Het dieptepunt van het aantal coins op exchanges correleert mooi aan de grote Dencun-upgrade die het Ethereum-netwerk vorige week woensdag met succes doorvoerde. De upgrade was toen vrijwel meteen te merken aan de transactiekosten die layer-2 netwerken in rekening brengt – die zijn flink gedaald.

De gedaalde kosten en de hype rondom de langverwachte upgrade lijkt zijn vruchten af te werpen. Net als de prijs is het aantal dagelijkse transacties op Ethereum al sinds oktober toegenomen, van ongeveer 1 miljoen transacties per dag tot ongeveer 1,3 miljoen transacties per dag. Ook het aantal dagelijks actieve walletadressen is flink gestegen – van ongeveer 370.000 tot ongeveer 550.000 stuks per dag. Het is mogelijk dat dit de daling van de ETH-voorraad op handelsplatformen heeft veroorzaakt. ETH wordt namelijk gebruikt in deze transacties.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in 'unieke' ethereum diefstal
Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in ‘unieke’ ethereum diefstal
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Advertentie