Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
24/06/2024 21:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/06/2024 21:22

Ethereum handelaren zetten in op sterke stijging ondanks crash

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum handelaren zetten in op sterke stijging ondanks crash

Foto: alfernec/Shutterstock

Ethereum (ETH) zit, tot de verbazing van velen, in een dalende trend. En dat terwijl de lancering van de pas goedgekeurde beursfondsen in het verschiet ligt. Waar het eind mei nog de $4.000 aantikte gedurende het positieve nieuws, is de waarde van de altcoin inmiddels met ongeveer 17,5% gedaald, naar een huidige waardering van $3.300. 

De daling lijkt te maken te hebben met een breder bearish sentiment, aangewakkerd door bitcoin (BTC). De huidige consolidatiefase biedt echter ook kansen en daar hopen sommige investeerders gebruik van te maken. 

Ethereum ETF’s grotere impact op de prijs dan bitcoin ETF’s
Ethereum ETF’s grotere impact op de prijs dan bitcoin ETF’s

Handelaren speculeren massaal op $4.000 callopties

Op de crypto exchange Deribit zijn er heel wat ETH callopties gekocht voor september met een uitoefenprijs van $4.000. Een calloptie is een speculatieve, maar handige manier van investeren. In dit geval betekent het dat als de prijs van ethereum in september boven de $4.000 ligt, deze handelaren geluk hebben. Zij kunnen dan de callopties gebruiken om de digitale munt te kopen, maar dan tegen de lagere prijs van $4.000. 

Als de ethereum koers in september op $5.000 staat, maken de investeerders $1.000 winst per munt. Indien de ethereum koers in september op $3.000 staat, gebruiken de investeerders de callopties niet. 

Voor velen klinkt dat als muziek in de oren, maar men moet er wel rekening mee houden dat callopties zelf ook geld kosten in de vorm van premies. Als de ethereum koers in september op $3.000 staat, blijft de schade beperkt tot wat men voor de callopties betaald heeft. 

In 2021 behaalde ETH voor het laatst een nieuwe all-time high (ATH). De piekprijs kwam toen op $4.800 uit. Opvallend is dat bitcoin recent nog, in maart, zijn record verbrak met een koers van bijna $74.000.

Advertentie

Nieuwe mijlpaal in de Lancering van Amerikaanse spot Ethereum ETF’s

De race naar de lancering van de eerste Amerikaanse ETH beursfondsen heeft tot een nieuwe mijlpaal bereikt. Vermogensbeheerder Fidelity heeft in een recente indiening een ‘seed-investering’ van maar liefst $4,7 miljoen aangekondigd.

De investering benadrukt het vertrouwen van traditionele financiële instellingen in ethereum als potentieel investeringsinstrument. Fidelity’s dochteronderneming, FMR Capital, Inc., kocht 125.000 aandelen tegen ongeveer $37 per stuk, waarmee het fonds 1.250 ETH kon aanschaffen.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Laatste aanpassingen ethereum ETF's uitgevoerd, lancering in juli?
Ethereum ETF’s grotere impact op de prijs dan bitcoin ETF’s
Advertentie