Ivo Melchers Ivo Melchers
29/04/2024 11:26 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/04/2024 11:26

Ethereum kosten bereiken dieptepunt, mogelijk signaal voor ‘altseason’

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum kosten bereiken dieptepunt, mogelijk signaal voor ‘altseason’

Foto: Cavan-Images/Shutterstock

De cryptomarkt heeft het al een tijdje overduidelijk zwaar. De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen weken veel tikken geïncasseerd, maar het zijn de altcoins waar al geruime tijd de meeste pijn ligt. Volgens crypto-analysebureau Santiment wijzen de historisch lage transactiekosten op het Ethereum (ETH) netwerk op een mogelijke aanstaande trendommekeer. Kunnen altcoins eindelijk hun langverwachte inhaalslag maken?

Ethereum ETF’s goedgekeurd, welke coins zijn nu aan de beurt?
Ethereum ETF's goedgekeurd, welke coins zijn nu aan de beurt?

”Altcoins kunnen eerder stijgen dan verwacht”

Santiment bracht gisteren op socialmediaplatform X de opvallend lage vergoedingen van de Ethereum blockchain aan het licht. Aan meer dan 180 duizend volgers werd medegedeeld dat de gemiddelde transactiekosten tot slechts $1,12 zijn gedaald. Dit markeert het laagste niveau in bijna een halfjaar tijd. Sinds 18 oktober zijn de kosten voor transacties op Ethereum namelijk niet meer zo laag geweest.

Santiment licht toe dat de transactiekosten veel prijsgeven over het algehele sentiment in de cryptomarkt. ‘’De transactiekosten zullen de neiging hebben om te pieken rond prijstoppen, en terugkeren naar hun rusttoestand rond prijsbodems,’’ zo liet het blockchainbedrijf weten.

De huidige transactiekosten zijn fors lager dan de vorige piek van begin maart, toen je gemiddeld meer dan $15 per transactie moest betalen. Destijds bevond de cryptomarkt zich in een explosieve opwaartse trend, waardoor de vraag naar transacties op Ethereum logischerwijs vele malen hoger was.

Nu de transactiekosten weer zijn teruggebracht tot een dieptepunt, is er een verhoogde kans dat ook de koersen van veel cryptomunten langzaam maar zeker hun respectievelijke bodems hebben bereikt volgens Santiment. Een trendommekeer zou volgens de analisten dan ook meer dan op zijn plaats vallen:

‘’Nu de markten de afgelopen 6 weken voornamelijk zijn teruggelopen, kan het gebrek aan vraag en de druk op het netwerk helpen om ETH en bijbehorende altcoins sneller dan velen wellicht verwachten om te draaien.’’

Advertentie

Maakt bitcoin pas op de plaats?

Veel altcoins hebben in verhouding tot bitcoin nog maar weinig van zich laten horen deze bullmarkt. De bitcoin koers heeft al een indrukwekkende opwaartse trend vertoont sinds de bearmarkt van 2022. Tegelijkertijd bevinden de meeste altcoins zich nog mijlenver onder hun all-time highs. Men kan stellen dat voor het gros van de markt de bullmarkt nog niet is ingeluid.

Dat bitcoin tot op heden veelal in de schijnwerpers heeft gestaan was ook in voorgaande cycli het geval. Altcoins begonnen ook in het verleden pas na de Bitcoin halving tot de voorgrond te treden. Iets meer dan een week geleden vond de befaamde halving plaats, en dus neemt de spanning voor altcoin-bezitters steeds meer toe.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Advertentie