Max Max
10/12/2023 12:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/12/2023 08:55

Ethereum massaal ingezet om levens van kinderen te verbeteren

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum masaal ingezet om levens van kinderen te verbeteren

Foto: SS 360/Shutterstock

Tegenwoordig zijn crypto-donaties niet meer weg te denken bij fondsen en campagnes. Door crypto in te zetten kunnen snelle en goedkope transacties gegarandeerd worden, ongeacht de bestemming hiervan. Save the Children, uitgegroeid tot ’s werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie, heeft een grootse campagne gericht op crypto-donaties: Save the Children’s HODL Hope Campaign.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ethereum-donaties bovenaan in Save the Children’s HODL Hope Campaign

Stichting Save the Children heeft een crypto-donatiecampagne opgericht om geld in te zamelen voor het verbeteren van levens van kinderen over de hele wereld. Met de voortdurende steun van crypto-donaties gelooft Save The Children dat het gebruik van blockchaintechnologie en cryptocurrencies een kracht kunnen ”ten goede kunnen zijn en een kracht voor financiële inclusie”. ”Laten we armoede verleden tijd maken en kinderen hoop geven om zich aan vast te houden”, aldus de stichting.

De stichting heeft als doel om 10 miljoen dollar aan crypto-donaties bij elkaar te sprokkelen. Op de website van de campagne is te zien dat er tot nu toe ruim 7,6 miljoen dollar is opgehaald dit jaar. Exact de helft hiervan werd gedoneerd in ethereum (ETH). Verder vertegenwoordigt bitcoin (BTC) 34% van het totale opgehaalde vermogen, met een waarde van iets meer dan 2,6 miljoen dollar.

Advertentie

Meer fondsen maken gebruik van crypto-donaties

Het gemak van grensoverschrijdend verkeer van fondsen maakt een grotere deelname aan donatie-evenementen voor bepaalde doelen mogelijk.

Onlangs zagen we dat het Rode Kruis van Singapore ook is begonnen met het accepteren van crypto-donaties. “Door digitale valuta te accepteren, openen we onze deuren voor een nieuw segment van donoren die technisch onderlegd zijn en een verschil willen maken met hun digitale activa” aldus Benjamin William, secretaris-generaal en CEO van het Rode Kruis van Singapore.

Terugkomend bij Save the Children’s HODL Hope Campaign is er nog meer dan 2,3 miljoen dollar nodig om de doelstelling van 10 miljoen dollar te behalen. Op het moment van schrijven is de laatste update van de donatiemeter 7 november 2023, dus wie weet is de eindsprint al ingezet!

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie