Ethereum Merge oorzaak positief sentiment grote beleggers: CoinShares

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum Merge oorzaak positief sentiment grote beleggers: CoinShares

Foto: vectorfusionart/Shutterstock

Het is vooral Ethereum (ETH) waarin de grote institutionele investeerders geïnteresseerd waren vorige week. Dat blijkt uit de nieuwe wekelijkse update van CoinShares. Daarin deelt het cijfers van hoeveel kapitaal er in de verschillende op crypto-gebaseerde fondsen is gestroomd.

Bitcoin levert in, ethereum in de spotlight

CoinShares stelt dat er in totaal netto $3 miljoen aan investeringen zijn binnen gestroomd bij de grote fondsen. Denk dan aan fondsen van aanbieders als Grayscale, 21Shares maar ook CoinShares zelf. $3 miljoen is geen gigantisch bedrag, al markeert dit wel de zesde week op rij dat er weer netto meer de fondsen instroomt.

Daarnaast merkt CoinShares op dat ondanks de crash er veel nieuwe crypto-investeringsproducten zijn gelanceerd in het tweede kwartaal. Het gaat om 32 nieuwe producten. Dat is het op een na hoogste niveau ooit. Alleen in het vierde kwartaal van 2021 was dit niveau hoger. Toen werden er 33 nieuwe producten gelanceerd. Kortom, er lijkt interesse te zijn bij investeerders.

En die interesse richtte zich in ieder geval vorige week vooral op ethereum investeringsproducten. Daar stroomde $16,3 miljoen binnen. Dit terwijl bij bitcoin producten juist $8,5 miljoen wegstroomde. CoinShares merkt op dat dit positieve sentiment rondom Ethereum waarschijnlijk een enkele oorzaak heeft:

“Ethereum zag een instroom van in totaal US $16 miljoen en geniet voor de 7e opeenvolgende week van instromen die in totaal $159 miljoen bedragen. Wij zijn van mening dat deze ommekeer in het beleggerssentiment te wijten is aan meer duidelijkheid over de timing van The Merge, waarbij Ethereum verhuist van zijn proof-of-work naar proof-of-stake protocol.”

Ondanks positieve instroom Ethereum blijft volume laag

Toch zijn de cijfers nog wat tam. Dit jaar bedroeg het gemiddelde handelsvolume bij crypto-investeringsproducten $2,4 miljard per week. Vorige week lag dit cijfer op $1,1 miljard.

Dit duidt wellicht op voorzichtigheid bij deze groep investeerders. En dat is natuurlijk niet gek in deze marktomstandigheden. Onzekerheid lijkt te heersen bij zowel de kleinere als grote investeerders, maar de crypto koersen die hierdoor weinig spectaculairs laten zien.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement