Ivo Melchers Ivo Melchers
19/01/2024 16:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/01/2024 07:03

Ethereum staking wordt vereenvoudigd dankzij update MetaMask wallet

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum staking wordt vereenvoudigd dankzij update MetaMask wallet

Foto: FellowNeko/Shutterstock

Metamask, de meest gebruikte wallet voor het Ethereum (ETH) netwerk, heeft een nieuwe update uitgerold. Met de komst van ‘Validator Staking’ maakt MetaMask het eenvoudig voor gebruikers om zelf een eigen validator node te draaien, en dus actief bij te dragen aan de blockchain van Ethereum.

Goed nieuws: Ethereum krijgt eigen ETF na goedkeuring in Hongkong
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Nieuwe Ethereum staking dienst

MetaMask kondigde gisteren de nieuwe stakingdienst aan, waarmee individuen het netwerk kunnen beveiligen en beloningen kunnen verdienen, zonder de noodzaak van geavanceerde technische expertise.

Eerst even wat achtergrondinformatie. Ethereum is een Proof-of-Stake (PoS) blockchain, wat betekent dat validators het netwerk draaiende houden. Een minimale inleg, ofwel ‘stake’,  van 32 ETH is vereist om jezelf tot validator te bekronen. Validators valideren transacties en voegen nieuwe transactieblokken toe aan de blockchain.

Het runnen van een eigen validator node kan nogal ingewikkeld zijn en vereist bovendien de juiste hardware. MetaMask hoopt met zijn nieuwe dienst de drempel te verlagen.

Met MetaMask’s Validator Staking neemt MetaMask de operationele aspecten van het draaien van een validator node op zich, waardoor het validatieproces een stuk toegankelijker wordt. Gebruikers hoeven geen hardware aan te schaffen of zich bezig te houden met technische details.

De nieuwe dienst maakt gebruik van de staking-infrastructuur van blockchain-technologiebedrijf Consensys. Consensys “heeft in de ruim twee jaar dat het operationeel is nog nooit slashing strafverminderingen ontvangen, ondanks het beheer van meer dan $2 miljard aan ETH over meer dan 33.000 validators,’’ aldus MetaMask.

Staking via MetaMask levert momenteel 3,8 procent rendement per jaar op, maar het platform hanteert ook een commissie van 10% op de validatorbeloningen.

Ethereum decentralisatie

MetaMask’s nieuwe dienst komt de decentralisatie van Ethereum ten goede. Een breder scala aan mensen kan nu namelijk bijdragen aan de beveiliging van het netwerk.

Ethereum vangt veel kritiek om zijn centralisatie, aangezien het valideren van transacties veelal uit handen wordt gegeven aan grote gecentraliseerde partijen. De vereiste van 32 ETH speelt hierbij een grote rol.

De nieuwe dienst van MetaMask zal logischerwijs geen desastreuze verandering teweegbrengen op dit vlak, maar het is nog altijd een gunstige ontwikkeling.

Er wordt bovendien benadrukt dat je middels de nieuwe dienst de volledige controle behoudt over je gestakete ether en de verkregen beloningen.

Nu gratis: volg net als miljoenen traders al je investeringen

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie