Nick de Jong Nick de Jong
22/05/2024 17:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/05/2024 17:43

Ethereum-stijging zorgt voor enorme stroom naar cryptobeurzen

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum-stijging zorgt voor enorme stroom naar cryptobeurzen

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

Met de groeiende geruchten dat ethereum exchange-traded funds (ETF’s) mogelijk toch worden goedgekeurd, steeg de prijs in korte tijd explosief. Honderden miljoenen dollars aan ethereum (ETH) stroomden als gevolg naar verschillende crypto exchanges.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Grote prijsstijging ETH in korte tijd

De recente stijging van ether in korte tijd zorgt voor veel bewegingen op de markt. Zo ook de instroom van ether naar de crypto exchanges. In de afgelopen drie dagen werd er meer ether naar de handelsplatformen toegestuurd, dan afgehaald. Vergeleken met de afgelopen vier maanden is het zelfs nog nooit zoveel geweest.

Afgelopen dinsdag zag men de grootste instroom van ether naar crypto exchanges met een totaal van 81.840 ETH, wat gelijk staat aan zo’n 306 miljoen dollar. Deze instroom was sinds 23 januari al niet meer zo groot geweest.

Volgens de blockchain data van Nansen Intelligence, zorgde de derde dag waarop er een netto positieve instroom van ether te zien was, voor een trendbreuk. In de afgelopen maanden werd er vooral veel ether gekocht en vervolgens van de exchanges afgehaald. De laatste keer dat de digitale munt meerdere dagen een positieve netto instroom had, was in maart. Toen behaalde de munt een nieuwe recordprijs.

Advertentie

Meerdere oorzaken voor grote instroom

De positieve instroom van de munt kan verschillende oorzaken hebben volgens David Shuttleworth, een research partner van Anagram. Wanneer munten naar exchanges worden gestuurd, is dit meestal met de intentie om deze te verkopen. Net zoals dat handelaren hun munten van exchanges afhalen, wanneer ze deze langere tijd in bezit willen houden.

Shuttleworth deelt in een post op het sociale mediaplatform X zijn verwachting. Handelaren zouden willen profiteren van de snelle prijsstijging. Deze stijging van 26% in minder dan 24 uur is namelijk een mooi resultaat om snel binnen te halen. De prijs van ether schoot in korte tijd van zo’n 3.000 dollar naar 3.800 dollar.

De brandstof achter de grote prijsstijging is vermoedelijk ontstaan door de groeiende mogelijkheid dat ethereum ETF’s worden goedgekeurd. De aanvragers van deze ETF’s werd namelijk door de toezichthouders gevraagd om hun verzoeken te actualiseren. Dit gebeurde na een lange periode waarin de toezichthouder vrijwel inactief leek.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Nick de Jong

In 2021 kwam ik voor het eerst in aanraking met cryptocurrencies. Na een lange periode van inlezen, besloot ik zelf aan de slag te gaan met de eerste investeringen.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in 'unieke' ethereum diefstal
Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in ‘unieke’ ethereum diefstal
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Advertentie