Ethereums laatste ‘merge’ repetitie succesvol, koers stijgt 15%

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereums laatste 'merge' repetitie succesvol, koers stijgt 15%

Foto: Akif CUBUK/Shutterstock

De ontwikkelaars van Ethereum (ETH) hebben opnieuw een succes behaald! De derde en laatste test merge is namelijk succesvol verlopen op het Goerli testnet. Hiermee wordt het steeds waarschijnlijker dat de de merge van het hoofdnetwerk binnenkort zal plaatsvinden.

Ethereum merge op testnet succesvol

Een van de ontwikkelaars achter Ethereum, Tim Beiko, liet afgelopen nacht op Twitter weten dat de merge op Goerli is voltooid. Goeli is een netwerk dat het hoofdnetwerk simuleert en dus als testomgeving fungeert voor ontwikkelaars. Door de merge op dit netwerk te testen kunnen zij erachter komen of er nog fouten in de code zitten. Zo voorkomen zij dat deze fouten op het hoofdnetwerk problemen veroorzaken.

Om precies te zijn om 3:50 vannacht Nederlandse tijd implementeerde Goerli succesvol de merge. Het signaal dat de merge was voltooid waren twee pandaberen met daarbij de tekst “POS geactiveerd.” POS refereert naar proof-of-stake, het protocol waarnaar Ethereum zal overstappen.

Nu moet blijken of het testnet tegen grote problemen aanloopt. Mocht dit het geval zijn dan kan de merge van het hoofdnetwerk vertraging oplopen. Op dit moment is de verwachting dat dit nog deze maand zal plaatsvinden. Eerdere testnets doormaakten de overstap al met succes.

ETH koers reageert positief

Het nieuws van de succesvolle test heeft een positief effect op de ethereum koers. Alhoewel alle koersen aardig groen kleuren door de relatief positieve inflatiecijfers gisteren, is ETH een van de hardste stijgers. De afgelopen 24 uur staat de koers 11,6% in de plus. Over de afgelopen 7 dagen is dit een stijging van 15,4%.

Voor degenen die niet precies weten wat de merge is; Ethereum maakt nu nog gebruik van miners om transacties te verwerken en het netwerk te beveiligen, zoals Bitcoin (BTC). Maar om het netwerk zuiniger en schaalbaarder te maken zijn ontwikkelaars al jaren bezig om een overstap naar PoS te realiseren.

PoS maakt geen gebruik van miners en is daarom veel zuiniger. De merge is de eerste stap in het bredere ETH2 project, die het hele netwerk uiteindelijk op moet schalen om de massa-adoptie van het netwerk aan te kunnen.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement