Tim Kamp Tim Kamp
22/05/2024 10:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/05/2024 10:36

Grote bank verwacht Ethereum ETF deze week en koers naar $8.000

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Grote bank verwacht Ethereum ETF deze week en koers naar $8.000

Foto: huntergol hp/Shutterstock

Standard Chartered Bank voorspelt dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op 23 mei de goedkeuring zal verlenen voor een ethereum spot exchange-traded fund (ETF).

Volgens analisten van de bank zou deze goedkeuring een positieve invloed kunnen hebben op de waarde van ethereum (ETH). Zo verwacht de bank een stijging tot een prijs van wel $8.000.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum ETF goedkeuring verwacht deze week

De verwachte goedkeuring van de spot ethereum-ETF volgt op de goedkeuring van meerdere beursgenoteerde fondsen van bitcoin (BTC) in januari van dit jaar.

Analisten, waaronder Geoff Kendrick van Standard Chartered, wijzen erop dat de juridische en financiële overeenkomsten tussen bitcoin en ethereum de goedkeuring van een Ethereum-ETF waarschijnlijk maken​.

Mogelijk volgt vandaag nog een beslissing van de SEC, aangezien de eerste definitieve deadline valt op 23 mei. Het gaat dan om de aanvraag van vermogensbeheerder VanEck. Een dag later valt de volgende deadline, namelijk die van Ark Invest.

Vanwege deze naderende deadlines verwacht Standard Chartered dat er snel nieuws komt over de ETF van de op één na grootste crypto.

De bank schat de kans op een goedkeuring groot in. In gesprek met The Block zei Kendrick dat hij “80 procent tot 90 procent” zeker is dat de ETF deze week nog groen licht zal krijgen.

Standard Chartered is een internationaal opererende bank met een hoofdkantoor in Londen, Verenigd Koninkrijk. De bankgigant verwacht na de goedkeuring een instroom van $15 tot $45 miljard in het eerste jaar.

“Na goedkeuring schatten we dat spot ETF’s een instroom van 2,39-9,15 miljoen ether zal generen in de eerste 12 maanden na goedkeuring. Als percentage van de marktkapitalisatie is het vergelijkbaar met onze schattingen van de instroom in bitcoin ETF’s, die accuraat blijken te zijn,” zegt Kendrick.

Advertentie

Ethereum gaat naar $14.000 aldus Standard Chartered

De analist is ervan overtuigd dat dit nieuws voor een sterke stijging van de koers van ethereum zal zorgen. De echte prijspieken zouden we dan richting het einde van het jaar zien.

“Gezien het feit dat we nu verwachten dat bitcoin tegen het einde van 2024 het niveau van $150.000 bereikt, zou dit een niveau van $8.000 voor ether betekenen,” aldus Kendrick.

De Standard Chartered bank meldde eerder dit jaar een prijsvoorspelling voor bitcoin rond de $200.000. Deze prognose was gebaseerd op de absolute piek van de bullrun, die verwacht wordt tegen eind 2025.

Om de cijfers met elkaar in evenwicht te brengen verwacht de bank dat ethereum kan stijgen naar $14.000 tegen eind 2025.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Advertentie