Ivo Melchers Ivo Melchers
23/05/2024 15:32 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2024 13:18

Komst ethereum ETF kan koers met 60% laten ontploffen volgens experts

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Komst ethereum ETF kan koers met 60% laten ontploffen volgens experts

Foto: Zephyr_p/Shutterstock

Vandaag wordt bekend of ethereum (ETH) bitcoin achterna zal gaan met de lancering van zijn eigen spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten. Er lijkt een grote kans te zijn dat meerdere aanvragen vandaag goedgekeurd zullen worden, wat een grote stap voorwaarts zou betekenen voor de adoptie van ‘s werelds grootste altcoin.

Mocht de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) daadwerkelijk groen licht verschaffen dan zou de koers volgens analisten de komende maanden tot wel 60% kunnen stijgen. In dat geval zou ethereum eenzelfde pad als bitcoin volgen, dat na de goedkeuring een enorme prijsrally heeft gezien.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

ETH koersexplosie bij ETF-goedkeuring

Volgens analisten van QCP Capital zou goedkeuring van ethereum spot ETF’s de prijs de komende maanden tot wel 60% op kunnen drijven, zo werd op socialmediaplatform Telegram gedeeld.

De voorspelling lijkt deels te zijn gebaseerd op het prijsverloop van bitcoin toen in januari een lading spot ETF’s de Amerikaanse beurzen betraden. Na twee weken aan neergaande prijsactie begon de bitcoin koers eind januari aan een weerzinwekkende stijging. In zo’n zes weken schoot de koers van zo’n $40.000 tot een all-time high van $73.800; een stijging van maar liefst 85%.

“Met een geïmpliceerde volatiliteit op vrijdag boven de 100%, verwacht de markt vuurwerk,” zei QCP. “De ETF van VanEck is genoteerd door de DTCC. Wij denken dat goedkeuring nu zeer waarschijnlijk is, met handel die al vanaf volgende week verwacht wordt.”

Geïmpliceerde volatiliteit meet de verwachting van de markt over toekomstige prijsschommelingen van een financieel instrument.

De ontwikkelingen in de race om een ethereum spot ETF hebben elkaar deze week in rap tempo opgevolgd. Terwijl eerst niemand leek te geloven in een positieve uitkomst deze week, maakte het sentiment maandagavond een ommekeer.

De SEC had de handelsbeurzen namelijk opgedragen om last-minute bijwerkingen door te voeren bij de lopende aanvragen. De toezichthouder zou vanwege politieke druk opeens volledig zijn bijgedraaid, waardoor de kans op goedkeuring door analisten was verhoogd van 25% tot maar liefst 75%.

Advertentie

Spanning neemt toe in cryptoland

Alle potentiële ETF-uitgevers hebben inmiddels aangepaste 19b-4 aanvragen ingediend, en dus is het nu wachten op gehoor vanuit de financiële waakhond. Ondanks het hernieuwde optimisme is het allesbehalve een zekerheid dat we vandaag goed nieuws te horen krijgen.

Een waarschijnlijk scenario is bovendien dat verschillende 19b-4 aanvragen goedgekeurd worden, maar dat een lancering nog een tijdje op zich laat wachten. De SEC zal namelijk ook de S-1 aanvragen goed moeten keuren, en volgens Fox Business verslaggever Eleanor Terrett is er hier nog ‘’veel werk aan de winkel’’, waardoor de lancering mogelijk nog weken tot maanden kan duren.

Al met al belooft het een spannende dag te gaan worden voor ethereum en de onderliggende ethereum koers.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Advertentie