Ivo Melchers Ivo Melchers
27/01/2024 13:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/01/2024 11:03

Nieuw record aan ethereum wordt gebruikt voor passief inkomen

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Nieuw record aan ethereum wordt gebruikt voor passief inkomen

Foto: sweeann/Shutterstock

Nog nooit eerder is er zoveel ethereum (ETH) gestaked als nu. Met enkele succesvolle weken op dit gebied, staat het percentage gestakete munten op een nieuw absoluut record. Des te meer munten er worden vastgezet, des te veiliger het netwerk. De indrukwekkende groei qua staking komt enigszins uit een onverwachte hoek, maar is een uiterst positief teken voor het netwerk.

Worldcoin onthult nieuw Ethereum netwerk voor ‘echte mensen’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum staking in de lift

Uit data van IntoTheBlock blijkt dat het percentage gestakete ether, in verhouding met de totale circulerende voorraad, recentelijk is gestegen tot een nieuw record.

Tussen 8 en 14 januari stond de ‘staking participation rate’ gelijk aan 24,29 procent. Nog nooit eerder stond dit percentage zo hoog als nu.

Een totaal van 19,1 miljard ether wordt gestaked, terwijl bijna 120 miljard munten wereldwijd in omloop zijn.

Ethereum maakte in september 2021 de overgang van Proof-of-Work (PoW) naar Proof-of-Stake (PoS). Hiermee maakten miners plaats voor validators, en werd rekenkracht ingeruild voor het vastzetten van ether. Door te staken, kunnen mensen bijdragen aan het valideren van transacties en het beveiligen van het netwerk.

De participatiegraad van staking op het Ethereum netwerk bevindt zich al geruime tijd in een opwaartse trend. Dit terwijl het sinds april vorig jaar, dankzij de langverwachte Shapella update, mogelijk is om ethereum op te nemen uit de stakingcontracten.

Hoewel een grote exodus werd verwacht, is de vraag naar staking juist explosief gestegen, aangewakkerd door de toegenomen flexibiliteit die het met zich meebrengt.

Het is een bemoedigend teken voor het Ethereum netwerk. Het maakt het namelijk moeilijker voor kwaadwillende actoren om controle te krijgen over de blockchain.

Advertentie

Staking bij andere crypto netwerken

Ondanks het recordpercentage gestakete ether, behalen veel andere layer-1 blockchains op dat vlak betere resultaten.

Volgens Staking Rewards, dat een gedetailleerd overzicht biedt van data omtrent staking, doen grote netwerken als Solana (SOL), Cardano (ADA) en Avalanche (AVAX) het stuk voor stuk beter dan Ethereum.

Op het Solana netwerk wordt 51,09 procent van het totale circulerende aanbod gestaket, op Cardano geldt een ratio van 64,29 procent en op Avalanche is het 52,69 procent.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie