Timo Bult Timo Bult
21/03/2024 11:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2024 08:51

Nieuwe tegenslag voor Ethereum ETF’s, experts negatiever

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Nieuwe tegenslag voor Ethereum ETF's, experts negatiever

Foto: Tada Images/Shutterstock

Nadat er in januari dit jaar meerdere bitcoin (BTC) beursfondsen (ETF’s) werden goedgekeurd, waren de ogen de afgelopen maanden gericht op ethereum (ETH). Want de grootste altcoin van de markt zou de volgende kunnen zijn die onderdeel wordt van dergelijke beursfondsen.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft gisteren een besluit genomen over de lopende aanvragen. De toezichthouder heeft de aanvragen namelijk verder uitgesteld. En dat kan slecht nieuws zijn volgens experts.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum ETF’s nog niet goedgekeurd

In een besluit laat de SEC weten dat het de aanvragen van Hashdex en ARK 21Shares heeft uitgesteld. Het daadwerkelijke besluit moet nu eind mei volgen, dan valt namelijk de laatste deadline voor de aanvragen.

Naast de twee partijen waarvan de aanvragen zijn uitgesteld lopen ook nog ethereum spot ETF-aanvragen van partijen als BlackRock en Fidelity.

Een ETF, of Exchange Traded Fund, is een type beleggingsfonds dat op de beurs wordt verhandeld, vergelijkbaar met aandelen. Een “spot Ethereum ETF” zou specifiek gericht zijn op het volgen van ethereums koers. In plaats van dat beleggers direct ethereum kopen en verkopen, doet dit fonds dit voor hen.

Analisten steeds pessimistischer, ethereums koers reageert nauwelijks

Nu er weer uitstel volgt, worden bekende ETF-experts steeds pessimistischer. James Seyffart van Bloomberg laat op X weten dat zijn aanvankelijk optimistische verwachtingen zijn veranderd:

“Mijn voorzichtig optimistische houding ten opzichte van ETH ETF’s is de afgelopen maanden veranderd. We denken nu dat deze uiteindelijk op 23 mei voor deze ronde zullen worden afgewezen.”

Seyffart voegt toe dat zijn verwachting vooral wordt beïnvloed door het feit dat de SEC nauwelijks met de aanvragers communiceert. Dit was heel anders toen de aanvragers bitcoin ETF’s wilden lanceren. Toen hadden de SEC en uitgevers als BlackRock veelvuldig meetings.

Ethereums koers reageert overigens vrijwel niet op het slechte nieuws. ETH handelt op het moment van schrijven ruim 10 procent hoger dan 24 uur geleden. Het presteert hiermee beter dan bijvoorbeeld bitcoin.

Daarmee handelt ETF nog wel altijd een flink stuk onder de prijs van 7 dagen geleden. Daar handelt het namelijk nog ruim 10 procent onder. Vrijwel de hele cryptomarkt heeft de afgelopen week een tik gekregen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie