Timo Bult Timo Bult
21/03/2024 11:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2024 08:51

Nieuwe tegenslag voor Ethereum ETF’s, experts negatiever

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto Ontbijt: SEC stopt ethereum onderzoek, bitcoin-ETF uitstroom zet door

Foto: Tada Images/Shutterstock

Nadat er in januari dit jaar meerdere bitcoin (BTC) beursfondsen (ETF’s) werden goedgekeurd, waren de ogen de afgelopen maanden gericht op ethereum (ETH). Want de grootste altcoin van de markt zou de volgende kunnen zijn die onderdeel wordt van dergelijke beursfondsen.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft gisteren een besluit genomen over de lopende aanvragen. De toezichthouder heeft de aanvragen namelijk verder uitgesteld. En dat kan slecht nieuws zijn volgens experts.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum ETF’s nog niet goedgekeurd

In een besluit laat de SEC weten dat het de aanvragen van Hashdex en ARK 21Shares heeft uitgesteld. Het daadwerkelijke besluit moet nu eind mei volgen, dan valt namelijk de laatste deadline voor de aanvragen.

Naast de twee partijen waarvan de aanvragen zijn uitgesteld lopen ook nog ethereum spot ETF-aanvragen van partijen als BlackRock en Fidelity.

Een ETF, of Exchange Traded Fund, is een type beleggingsfonds dat op de beurs wordt verhandeld, vergelijkbaar met aandelen. Een “spot Ethereum ETF” zou specifiek gericht zijn op het volgen van ethereums koers. In plaats van dat beleggers direct ethereum kopen en verkopen, doet dit fonds dit voor hen.

Analisten steeds pessimistischer, ethereums koers reageert nauwelijks

Nu er weer uitstel volgt, worden bekende ETF-experts steeds pessimistischer. James Seyffart van Bloomberg laat op X weten dat zijn aanvankelijk optimistische verwachtingen zijn veranderd:

“Mijn voorzichtig optimistische houding ten opzichte van ETH ETF’s is de afgelopen maanden veranderd. We denken nu dat deze uiteindelijk op 23 mei voor deze ronde zullen worden afgewezen.”

Seyffart voegt toe dat zijn verwachting vooral wordt beïnvloed door het feit dat de SEC nauwelijks met de aanvragers communiceert. Dit was heel anders toen de aanvragers bitcoin ETF’s wilden lanceren. Toen hadden de SEC en uitgevers als BlackRock veelvuldig meetings.

Ethereums koers reageert overigens vrijwel niet op het slechte nieuws. ETH handelt op het moment van schrijven ruim 10 procent hoger dan 24 uur geleden. Het presteert hiermee beter dan bijvoorbeeld bitcoin.

Daarmee handelt ETF nog wel altijd een flink stuk onder de prijs van 7 dagen geleden. Daar handelt het namelijk nog ruim 10 procent onder. Vrijwel de hele cryptomarkt heeft de afgelopen week een tik gekregen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Advertentie