Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
17/10/2023 13:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/10/2023 10:28

TRON oprichter blijkt grootste individuele ethereum staker op Lido

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Lide-Ethereum-staking-justin-sun-TRON

Foto: shutterstock/Maurice NORBERT

Justin Sun is de grootste privé staker op Lido, het liquid staking platform voor Ethereum (ETH). Het totaal aantal ETH tokens komt uit op bijna 283.000 wat met de huidige marktwaarde ongeveer $439 miljoen is.  

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wie is Justin Sun?

Justin Sun is een prominente ondernemer en oprichter in de blockchain- en cryptocurrency-industrie. Hij is het meest bekend als de oprichter van TRON, een gedecentraliseerd blockchain-platform dat zich richt op het hosten van gedecentraliseerde applicaties (dApps) en het uitvoeren van smart contracts, vergelijkbaar met Ethereum. Sun is ook de CEO van BitTorrent, een populair peer-to-peer protocol om bestanden op te delen.

Over de afgelopen dagen vonden er heel wat transacties plaats die allemaal gelinkt werden aan Justin. Op 12 oktober stuurde Sun nog eens 4.500 aan ETH van de crypto exchange Huobi naar het Lido platform. Ook vond er een transactie plaats van meer dan 80.000 aan ether tokens, wat meer dan $130 miljoen waard is. Uit de meer dan 137.000 ETH die Justin Sun in de afgelopen maand heeft opgenomen, ging meer dan 90.000 aan ethereum naar het Lido platform. 

Sun is overduidelijk enthousiast over het platform. Lido staking brengt namelijk een nieuwe benadering van cryptocurrency staking door liquiditeit nog steeds mogelijk te maken. In tegenstelling tot traditionele staking-methoden, biedt Lido gebruikers de vrijheid om te allen tijde activa op te nemen, terwijl het ook liquiditeit bevordert in de gedecentraliseerde finance (DeFi) ruimte. 

Advertentie

Lido stakers verliezen crypto

Hoewel het netwerk populair is heeft het nog zijn problemen. Onlangs waren er meerdere slashing events. Deze incidenten, gelinkt aan het gedrag van Launchnodes validators, hebben geleid tot een tijdelijke reductie in dagelijkse beloningen voor stakers. Ondanks de tegenslag, blijft Lido’s vermogen om risico’s te mitigeren sterk en wordt het ondersteund door een verzekeringsfonds dat ontworpen is om de impact van dergelijke gebeurtenissen op te vangen. 

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie