europese_brokers_willen_transparante_regulatie

Europese brokers willen in discussie omtrent transparante regulatie

134

Europese cryptocurrency ‘brokers’ zoeken de discussie op met regelgevers, met de boodschap dat er transparantie moet komen.

Een recente publicatie van Bloomberg laat zien dat digitale currency brokers liever strakke, duidelijke regels en meer transparantie zien in de markt dan dat zij moeten vechten tegen het stigma dat brokers wegzet als frauduleus.  

Het feit dat exchanges als het Londense eToro en het Oostenrijkse Bitpanda actief de discussie starten ten behoeve van een transparante markt is een teken van het volwassen worden van de markt. De twee exchanges geloven dat beleidsmaatregelen als know-your-customer (KYC) regulatie, welke verplicht is in Amerika, zou kunnen zorgen voor het legaliseren van de markt voor investeerders die nu nog aan de zijlijn staan. Hiertoe behoren mainstream en institutionele investeerders.

De Amerikaanse Bitcoin exchange Coinbase bijvoorbeeld biedt een platform aan 20 miljoen gebruikers, maar werkt daarnaast ook samen met Wall Street om klantgedrag te monitoren. Japanse regelgeving komt ook steeds meer de markt tegemoet, wat te zien is in het besluit om licenties te verschaffen aan exchanges die aan bepaalde criteria voldoen.

Bitpanda’s Co-CEO Eric Demuth laat aan Bloomberg het volgende weten:

We zouden blij zijn met regulatie, zodat we weten waar we staan.

eToro’s managing director Iqbal Gandham vertelt Bloomberg in lijn met de uitspraak van Demuth het volgende:

De voordelen van regulatie zijn duidelijk. Een gepast framework zou zowel consumenten beschermen en een lang leven van een legitieme industrie ten goede komen.

Satos

9/10

€10.649,00 Kopen
Litebit

8.9/10

€10.621,30 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€10.518,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€10.626,10 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€10.738,80 Kopen
Bitrush

6.4/10

€10.883,30 Kopen
Laatste nieuws