Kevin Schijven Kevin Schijven
18/06/2021 16:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/06/2021 16:02

ExMarkets noteert Fundum Capital stablecoin, de allereerste cryptomunt gefundeerd op huurinkomsten

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Het Nederlandse Fundum Capital heeft een exclusief samenwerkingsverband getekend met handelsplatform ExMarkets voor de notering van de FND stablecoin. Dat betekent dat deze unieke cryptocurrency nu alleen nog verkrijgbaar is via Exmarkets, maar wat maakt deze token dan zo uniek?

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Fundum Capital

Het in Amsterdam gevestigde Fundum Capital gaat de wereld van vastgoed revolutioneren door vastgoed activa te combineren met een zogeheten ‘getokeniseerde’ economie. Deze ‘tokenisatie’ komt neer op het omzetten van activa naar crypto, en dat maakt het investeren in bepaalde activa veel toegankelijker.

Fundum Capital voert als allereerste bedrijf ter wereld deze tokenisatie uit met vastgoed, en doet dit met behulp van de FND stablecoin. Stablecoins zijn crypto waarvan de waarde is gekoppeld aan andere activa; zo wordt bijvoorbeeld tether (USDT) ondersteund door de dollar. De FND stablecoin is uniek, omdat het de allereerste stablecoin is die gekoppeld is aan vastgoed. Niet alleen maakt dat investeren in vastgoed een stuk eenvoudiger, je kunt ook met deze stablecoin rendement verdienen. Meer lezen over Fundum Capital? Bekijk dan ook de Fundum Capital bedrijfspagina.

Advertentie

FND Stablecoin

Met de FND stablecoin wordt het gemakkelijker en toegankelijker dan ooit om te investeren in vastgoed. Waar de stablecoin van Fundum Capital zich vooral in onderscheidt is dat bezitters zelfs huurinkomsten kunnen verdienen door simpelweg de stablecoin in bezit te hebben.

Fundum Capital heeft namelijk een groot portfolio aan vastgoed in beheer en ‘tokeniseert’ deze activa met behulp van de FND stablecoin. Elk stuk vastgoed heeft zijn eigen hoeveelheid FND stablecoins en de stablecoins zijn uniek aan de activa waar ze toe behoren.

De FND stablecoin is een zogenaamde ERC-20 token op het Ethereum netwerk. Omdat het een stablecoin is, fluctueert de koers ervan niet. De prijs ligt altijd vast op €100. Dat betekent dat als een pand bijvoorbeeld €1 miljoen kost, het bestaat uit 10.000 FND stablecoins.

Alhoewel de FND stablecoin geen eigendomsrecht geeft over een pand, is het de allereerste stablecoin ter wereld waarmee huurinkomsten verdiend kunnen worden. Deze stablecoins kunnen alleen gekocht worden met FND tokens waarvan de prijs wel fluctueert. De FND stablecoin is nu exclusief verkrijgbaar via ExMarkets.

Solana verslaat koploper Ethereum met meeste betalingen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

ExMarkets

ExMarkets is een Europese cryptocurrency exchange die in 2018 lanceerde en competitieve handelskosten hanteert. De beurs staat vooral bekend om het ondersteunen en financieren van nieuwe blockchain en crypto startups. De beurs organiseert ook zogeheten initial exchange offerings (IEO) en private sales voor projecten. De FND stablecoin is nu alleen via ExMarkets te koop en FND tokens kunnen voor ethereum (ETH) gekocht worden.

Meer leren over Fundum Capital? Bekijk dan ook zeker de Fundum Capital review.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie