Home Nieuws Facebook onderzoekt creatie eigen cryptocurrency

Facebook onderzoekt creatie eigen cryptocurrency

Naar verluidt is Facebook bezig met onderzoek naar het creëren van een eigen cryptocurrency. Dit wordt beweert door nieuwsomroep Cheddar.

Volgens de anonieme bronnen van Cheddar beweren individuen die bekend zijn met de plannen van Facebook dat het sociale medium serieus is over een in-app virtuele valuta.

- Advertentie -

De nog onbevestigde informatie komt in dezelfde week dat het sociale platform bekend maakte dat David Marcus, hoofd van Facebook’s Messenger app een blockchain onderzoeksgroep gaat leiden.

Marcus’ betrokkenheid bij een blockchain operatie was opvallend; hij heeft eerder gewerkt in de financiële wereld voor PayPal en daarna nog voor de Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase in 2017.

Toentertijd prees Coinbase CEO Brian Armstrong Marcus nog voor zijn interdisciplinaire achtergrond in zowel betalingen als mobiele communicatie.

Het voorval doet zich vooralsnog voor als verwarrend aangezien Facebook alle crypto-gerelateerde advertenties op het sociale netwerk sinds januari heeft verboden. Het verbod werd niet veel later overgenomen door Google en Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitrush
Reviewed
€-1,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.164,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.229,45 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.230,65 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.238,23 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.