Facebook onderzoekt creatie eigen cryptocurrency

Array

Naar verluidt is Facebook bezig met onderzoek naar het creëren van een eigen cryptocurrency. Dit wordt beweert door nieuwsomroep Cheddar.

Volgens de anonieme bronnen van Cheddar beweren individuen die bekend zijn met de plannen van Facebook dat het sociale medium serieus is over een in-app virtuele valuta.

- Advertentie -

De nog onbevestigde informatie komt in dezelfde week dat het sociale platform bekend maakte dat David Marcus, hoofd van Facebook’s Messenger app een blockchain onderzoeksgroep gaat leiden.

Marcus’ betrokkenheid bij een blockchain operatie was opvallend; hij heeft eerder gewerkt in de financiële wereld voor PayPal en daarna nog voor de Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase in 2017.

Toentertijd prees Coinbase CEO Brian Armstrong Marcus nog voor zijn interdisciplinaire achtergrond in zowel betalingen als mobiele communicatie.

Het voorval doet zich vooralsnog voor als verwarrend aangezien Facebook alle crypto-gerelateerde advertenties op het sociale netwerk sinds januari heeft verboden. Het verbod werd niet veel later overgenomen door Google en Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...