Redactie Redactie
14/02/2022 14:31 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2022 14:31

4 redenen waarom de overname van Peloton door Apple niet logisch is

icon-finance
Finance nieuws
4 redenen waarom de overname van Peloton door Apple niet logisch is

Foto: Koshiro K/Shutterstock

Wat hebben crypto en aandelen overeen? De spannende speculatieve verhalen die een koers flink kunnen doen stijgen of dalen. Is Apple’s speculatieve overname van Peloton een slimme zet of gewoon pure investeerders fantasie? AlphaStocks wil je vertellen waarom deze sportieve overname niet logisch is voor Apple.

Bekendste bitcoiner van Nederland krijgt eigen televisieserie
  • icon-finance
    Finance nieuws

Koopt Apple Peloton?

Laten we er in dit artikel vanuit gaan dat Apple inderdaad Peloton koopt. Hoe zou dit er dan uit zien?

  • De overname zou minstens vier keer zo groot zijn als Apple’s grootste overname ooit, namelijk Beats voor $3 miljard terug in 2014. Daarnaast is zo’n beetje elke andere overname te klein geweest voor Apple om te voldoen aan de eisen om ze te melden. Meestal komen we pas achter een overname door Apple nadat iemand in de pers er melding van maakt.
  • Apple zou een puinhoop erven in Peloton, dat net 20% van zijn werknemers heeft laten gaan op een vrij schandelijke manier. Om te compenseren, kregen de ontslagen werknemers wel één jaar gratis een Peloton-lidmaatschap! Leuk afscheidscadeau, toch?
  • Apple is geobsedeerd door het maken van zijn eigen hardware en software, en het behouden van hoge winstmarges. Peloton maakt gigantische Android tablets met onhandige software, verbonden met trainingsapparatuur. Bovendien blijft Peloton geld verliezen en zijn marges zouden een rem zetten op Apple’s marges als de twee bedrijven zouden fuseren. Wanneer Apple een bedrijf overneemt, wil het zijn eigen software integreren en dat is erg lastig met Peloton.
  • Apple heeft Pelotons abonnees niet nodig. Peloton heeft 6,6 miljoen abonnees, een relatief klein aantal vergeleken met de 785 miljoen betalende abonnees die Apple zegt te hebben via App Store apps. Plus, sommige van die Apple abonnees zijn Peloton klanten die zich hebben aangemeld via de App Store, wat betekent dat Apple vandaag al een deel van de inkomsten van Pelotons abonnementen krijgt.

Maar alle gekheid op een stokje, beleggers zijn tegenwoordig veel te veel bezig met (speculatief) overname nieuws. Peloton-bulls kunnen nu een adempauze nemen en wachten om te zien of de nieuwe CEO Barry McCarthy het schip kan leiden.

Apple, met zijn bijna 800 miljoen abonnees, zal prima kunnen werken aan zijn eigen connected fitness platform Apple Fitness+ en kan zelfs het beste uit deze Peloton puinhoop komen, omdat consumenten massaal kunnen overstappen op een minder controversieel product, van een vertrouwd kwaliteitsmerk.

Als je wilt beginnen met beleggen heb je een betrouwbare en goedkope broker nodig! De meeste aandelen kun je tegen lage kosten kopen bij DEGIRO of BuxZero.

Dit artikel is geschreven door AlphaStocks. Wil je jouw beleggingen en spreiding (crypto, aandelen en edelmetalen) beter kunnen tracken? Neem dan een kijkje op AlphaStocks.nl. Naast het feit dat je jouw investeringen gratis kunt tracken, lees je er ook uitgebreide aandelen analyses en diverse blogs!


Bovenstaand artikel is een ingezonden stuk en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie