Erik Juffermans Erik Juffermans
27/09/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/09/2023 12:00

Bizar: Hond graaft €400.000 op tijdens wandeling

icon-finance
Finance nieuws
Bizar: Hond graaft €400.000 op tijdens wandeling

Foto: Photopen/Shutterstock

Een hondenwandeling kan zomaar resulteren in een zeer lucratief uitstapje. Dat blijkt uit een verhaal uit Frankrijk. Twee jaar geleden groef een hond een metalen doosje op tijdens een wandeling in de natuur. Het doosje bleek gevuld met 400 duizend euro

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Hond graaft enorme schat op

Nadat de hond het doosje had gevonden, werd het door de twee aanwezige koppels geopend. In het doosje zat een plastic zak met daarin vier bundeltjes van elk vijfhonderd briefjes van 200 euro: in totaal 400 duizend euro. Waarschijnlijk was de aarde vanwege slecht weer losgeraakt waardoor de hond het gemakkelijk kon opgraven.

De vier mensen die bij de vondst van het schatkistje aanwezig waren, zijn de dag na de vondst naar de politie gestapt. Hoewel de wonderbaarlijke gebeurtenis inmiddels al twee jaar geleden plaatsvond, berichtten Franse media er pas recentelijk over. 

Er bestond lange tijd het vermoeden dat het geld afkomstig was van criminelen. Er is echter geen bewijs voor gevonden dat het geld van criminele oorsprong is. Uitgebreid onderzoek, waaronder DNA-analyses en speurhonden, mocht ook niet baten. Twee jaar na de gebeurtenis is de herkomst van het kapitaal nog steeds een raadsel.

Vinders houden de helft

Dat betekent niet dat de politie het geld in z’n zak mag steken. Op 7 juni zetten de onderzoekers een punt achter de zaak. Volgens de Franse regels hebben de vinders, of vinder, nu recht op de helft van de vondst. Een welvarend hondje dus. De andere helft gaat naar de gemeente waar het doosje met geld is gevonden.

De twee eigenaars van de hond probeerden overigens nog tevergeefs de volledige buit te ontvangen. In een brief vroegen ze de burgemeester van het betreffende stadje om het volledige bedrag. Hier stak de wet echter een stokje voor. Het koppel bracht geen gegronde reden waarom ze recht zouden hebben op het volledige bedrag, maar het was het proberen waard.

Het is een zeer uitzonderlijk verhaal. Wellicht kom je na het volgende wandelingetje met de hond ook met een kapitaal thuis. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Advertisement
Advertisement