Robin Hazekamp Robin Hazekamp
10/08/2023 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/08/2023 14:00

Dit verdiende kampioen van der Poel aan het WK wielrennen 2023

icon-finance
Finance nieuws
Dit verdiende kampioen van der Poel aan het WK wielrennen 2023

Patick Bannon/Shutterstock

Mathieu van der Poel heeft een zeer succesvol jaar achter de rug. De Nederlandse wielrenner heeft afgelopen jaar zo goed als alles gewonnen wat mogelijk was. Daaronder valt het wereldkampioenschap van 2023, dat hij met vlag en wimpel won. Enkel de Tour de France viel niet onder zijn behaalde prestaties. En dat heeft hem flink wat geld gekost. 

12-jarige jongen verdient crypto-fortuin met borsten van zijn moeder
12-jarige jongen verdient crypto-fortuin met borsten van zijn moeder

Schamele prijs voor behalen wereldtitel

Van der Poel heeft dit jaar met zijn overwinningen aardig wat geld kunnen binnenharken. Echter was de Nederlandse wereldkampioen al ver voor zijn wereldtitel multimiljonair. Per jaar verdient de kampioen op de stalen ros nu ongeveer 2 miljoen bruto. Dat is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Van het behalen van de wereldtitel is zijn bankrekening niet heel erg onder de indruk. Met het wereldkampioenschap haalde ‘VDP’ slechts €8.000 binnen. De schamele prijs voor het zijn van de beste wielrenner ter wereld is te danken aan de gierigheid van de Internationale Wielerunie (UCI). 

De twee minder bekende maar veel lucratievere races Parijs-Roubaix en Milaan-San Remo leverden hem een stuk meer op. Met de twee races verdiende Van der Poel respectievelijk 30 duizend en 20 duizend euro. Dat brengt hem op een huidig vermogen van rond de €58 miljoen. Naast tweewielers is Van der Poel ook groot fan van vierwielers. In zijn wagenpark staan onder andere een Lamborghini Urus SV en een Porsche Cayman GT4 RS.

Advertentie

Van der Poel maakt revanche na domper 2022

Vorig jaar werd Van der Poel de nacht voor de start van het WK opgepakt. Toen hij een goede nachtrust wilde halen in zijn hotel in Australië om de dag daarna op het WK te presteren, sloeg het noodlot toe. Een stel minderjarige meisjes vond het nodig voortdurend op zijn deur te kloppen, wat zijn broodnodige slaap flink verstoorde. 

Toen hij er wat van ging zeggen, liep de boel uit de hand en gaf hij de meisjes uit irritatie een duw. Een van de meisjes bezeerde daarbij lichtelijk haar elleboog toen ze viel. De ouders van de meisjes belden daarop de politie, waarna de wielrenner werd opgepakt

Pas om vier uur ‘s nachts kon hij naar zijn hotelkamer terugkeren, na uren in de Australische cel te hebben gezeten. Aan de start van het WK kon Van der Poel wegens zijn tumulte nacht er weinig meer van maken. Hij gaf na 35 km de race op. Gelukkig voor hem pakte hij dit jaar wel een goede nachtrust, waarna hij de wereldtitel won. 

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Advertentie

Trending Finance nieuws

Man (25) werd snel cryptomiljonair, maar dat had anders kunnen aflopen
Man (25) werd snel cryptomiljonair, maar dat had anders kunnen aflopen
Analyse: is het slim om je complete vermogen in crypto te investeren?
Analyse: is het slim om je complete vermogen in crypto te investeren?
Waarom bitcoin ditmaal niet meestijgt met de GameStop en memecoin hype
Gamestop-aandelen exploderen opnieuw door aanstichter van hype in 2021
Advertentie