Ivo Melchers Ivo Melchers
20/08/2023 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/08/2023 14:00

Een diepere duik in de bizarre verdiensten van Neymar in Saoedi-Arabië

icon-finance
Finance nieuws
Een diepere duik in de bizarre verdiensten van Neymar in Saoedi-Arabië

Foto: Shutterstock/betto rodrigues

Saoedi-Arabië lijkt zich steeds meer te manifesteren als een walhalla voor voetballiefhebbers. In december vorig jaar vertrok de voetbalgrootheid Cristiano Ronaldo naar het Saoedische Al-Nassr en deze transferperiode zijn veel sterren hem achterna gegaan. De Braziliaanse grootheid Neymar Jr. heeft deze zomer zichzelf in de schijnwerpers gezet na zijn transfer richting de zandbak. De Braziliaan kan zich opmaken voor het grote oliegeld, maar wat is precies het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden van Neymar bij zijn nieuwe club?

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Neymar’s megasalaris

De buitenspeler heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij het in Riyad gevestigde Al-Hilal. De transfersom komt uit op iets minder dan 100 miljoen euro. Binnen de huidige voetbalwereld zorgt dit bedrag niet meer voor verbazing, maar de verdiensten van Neymar in Saoedi-Arabië zijn simpelweg bizar.

In 2 jaar tijd gaat Neymar in totaal maar liefst 160 miljoen euro aan salaris verdienen. Omgerekend betekent dit dat hij, ongeacht wat hij aan het doen is, iedere seconde 2,54 euro binnenhaalt.

De ongekende verdiensten in Saoedi-Arabië hebben ertoe geleid dat veel spelers deze zomer de overstap richting de Saoedi Professional League hebben gemaakt. Andere sterren als Karim Benzema, Sadio Mane, N´Golo Kante zijn inmiddels ook grootverdieners in Saoedi-Arabië.

Het gigantische salaris van Neymar is vergelijkbaar met die van MrBeast, ’s werelds grootste YouTuber met 177 miljoen abonnees. Eerder vandaag kon je lezen dat de Amerikaanse YouTube-icoon vorig jaar naar verluidt 110 miljoen euro zou hebben verdiend.

Verbazingwekkende extra’s

Neymar geniet echter ook nog eens van gigantische bonussen en indrukwekkende secundaire arbeidsvoorwaarden bij Al-Hilal. Volgens Pubity Sport krijgt Neymar namelijk 80.000 euro bonus voor iedere gewonnen wedstrijd en maar liefst 500.000 euro voor iedere social media-post of story waarin hij Saudi-Arabië promoot. Dit tikt natuurlijk erg snel aan.

Daarnaast heeft hij 24/7 beschikking over een eigen privéjet en is hij dankzij de succesvolle Saoedische voetbalclub de trotse eigenaar van een enorme villa met personeel.

De lucratieve overstap naar Saoedi-Arabië stelt Neymar in staat om een ongekend luxe leven te leiden. Het grote geld trekt steeds meer grote voetballers aan en het zal dan ook interessant worden hoe dit zich in de toekomst zal ontwikkelen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement