Nick de Jong Nick de Jong
03/06/2024 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2024 14:31

GameStop aandeel stijgt weer – kunnen memecoins volgen?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
GameStop verrast met onverwachte crypto-exit

Foto: rblfmr/Shutterstock

Misschien wel de bekendste investeerder in het aandeel van GameStop (GME) heeft sinds lange tijd weer van zich laten horen. De man die medeverantwoordelijk was voor de gigantische stijging van het aandeel op de Amerikaanse beurs, blijkt opnieuw te hebben geïnvesteerd in het aandeel.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

GME aandeel steeg 1000%

In 2021 schoot het aandeel van GameStop (GME) gigantisch de lucht in door een short squeeze. De koers steeg met zo’n 1000% in slechts één maand tijd. Toen bekend werd dat grote investeringsfondsen geld hadden ingezet op een daling van het aandeel ontstond er op het sociale nieuwsforum Reddit een groep investeerders die een tegenbeweging wilde bewerkstelligen.

Onder leiding van de gebruiker met alias “DeepFuckingValue”, waarvan later bekend was dat dit Keith Gill was, besloten steeds meer particuliere investeerders geld te steken in het aandeel van GameStop. Het gevolg was een gigantische stijging voor de “kleine” investeerders en een megaverlies voor de grote investeringsfondsen.

Advertentie

Aandeel stijgt bijna 20% in 20 minuten

Op 2 juni liet Gill weer voor het eerst iets van zichzelf horen sinds april 2021. De investeerder liet via Reddit weten dat hij aandelen en call options van GameStop bezat, met een waarde van 181,4 miljoen dollar.

Op het gedeelde screenshot is te zien dat Gill 5 miljoen aandelen van GME heeft gekocht voor een bedrag van 115,7 miljoen dollar. Ook heeft hij 65,7 miljoen dollar in call options gestoken, waarmee hij heeft gewed op een minimale koers van 20 dollar van het aandeel op 21 juni.

Het gevolg van de mededeling was een grote prijsstijging in de nacht. Op het handelsplatform Robinhood is het aandeel vannacht gestegen met 19,19% in slechts 20 minuten.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Gill switcht van subforum

Naast de mededeling op Reddit, heeft Gill ook een cryptisch bericht achtergelaten op social media platform X. Hier plaatste hij een afbeelding van een groene Uno reverse card. Sinds zijn terugkeer op de socials in mei plaatste hij al meerdere keren dit soort posts.

Voorheen schreef de handelaar op het subforum r/wallstreetsbets op Reddit. Echter heeft de moderator “zjz”, op het subforum, laten weten dat het forum van het GME onderwerp is afgestapt. Als gevolg besloot Gill, onder zijn gebruikersnaam “DeepFuckingValue”, berichten te plaatsen op het subforum “r/Superstonk”. In dit subforum speculeert men onder andere veel over GameStop. 

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Nick de Jong

In 2021 kwam ik voor het eerst in aanraking met cryptocurrencies. Na een lange periode van inlezen, besloot ik zelf aan de slag te gaan met de eerste investeringen.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie