Nick de Jong Nick de Jong
03/06/2024 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2024 14:31

GameStop aandeel stijgt weer – kunnen memecoins volgen?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
GameStop verrast met onverwachte crypto-exit

Foto: rblfmr/Shutterstock

Misschien wel de bekendste investeerder in het aandeel van GameStop (GME) heeft sinds lange tijd weer van zich laten horen. De man die medeverantwoordelijk was voor de gigantische stijging van het aandeel op de Amerikaanse beurs, blijkt opnieuw te hebben geïnvesteerd in het aandeel.

Welke crypto kochten whales deze week naast bitcoin?
Welke crypto kochten whales deze week naast bitcoin?

GME aandeel steeg 1000%

In 2021 schoot het aandeel van GameStop (GME) gigantisch de lucht in door een short squeeze. De koers steeg met zo’n 1000% in slechts één maand tijd. Toen bekend werd dat grote investeringsfondsen geld hadden ingezet op een daling van het aandeel ontstond er op het sociale nieuwsforum Reddit een groep investeerders die een tegenbeweging wilde bewerkstelligen.

Onder leiding van de gebruiker met alias “DeepFuckingValue”, waarvan later bekend was dat dit Keith Gill was, besloten steeds meer particuliere investeerders geld te steken in het aandeel van GameStop. Het gevolg was een gigantische stijging voor de “kleine” investeerders en een megaverlies voor de grote investeringsfondsen.

Advertentie

Aandeel stijgt bijna 20% in 20 minuten

Op 2 juni liet Gill weer voor het eerst iets van zichzelf horen sinds april 2021. De investeerder liet via Reddit weten dat hij aandelen en call options van GameStop bezat, met een waarde van 181,4 miljoen dollar.

Op het gedeelde screenshot is te zien dat Gill 5 miljoen aandelen van GME heeft gekocht voor een bedrag van 115,7 miljoen dollar. Ook heeft hij 65,7 miljoen dollar in call options gestoken, waarmee hij heeft gewed op een minimale koers van 20 dollar van het aandeel op 21 juni.

Het gevolg van de mededeling was een grote prijsstijging in de nacht. Op het handelsplatform Robinhood is het aandeel vannacht gestegen met 19,19% in slechts 20 minuten.

Render (RNDR) voert drastische veranderingen door: wat moet je weten
Render (RNDR) voert drastische veranderingen door: wat moet je weten

Gill switcht van subforum

Naast de mededeling op Reddit, heeft Gill ook een cryptisch bericht achtergelaten op social media platform X. Hier plaatste hij een afbeelding van een groene Uno reverse card. Sinds zijn terugkeer op de socials in mei plaatste hij al meerdere keren dit soort posts.

Voorheen schreef de handelaar op het subforum r/wallstreetsbets op Reddit. Echter heeft de moderator “zjz”, op het subforum, laten weten dat het forum van het GME onderwerp is afgestapt. Als gevolg besloot Gill, onder zijn gebruikersnaam “DeepFuckingValue”, berichten te plaatsen op het subforum “r/Superstonk”. In dit subforum speculeert men onder andere veel over GameStop. 

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Hij werd benaderd via een website voor freelancers. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie