Roy van Krieken Roy van Krieken
05/05/2022 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/05/2022 18:04

Grootste private bank ter wereld gaat bitcoin aanbieden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grootste private bank ter wereld gaat bitcoin aanbieden

Foto: Claudio Testa / Shutterstock.com

LGT Bank is de grootste private bank ter wereld en valt volledig onder het bezit van een enkele familie in Liechtenstein. Daarnaast heeft de bank zeker $200 miljard aan activa onder beheer. Bepaald geen kleine speler dus. Onlangs werd bekend dat LGT Bank met beide benen de wereld van crypto in zal stappen en cliënten de mogelijkheid gaat bieden om te investeren in onder meer bitcoin (BTC)!

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

LGT Bank

In een officieel persbericht maakt de bank bekend dat zij nu klanten in staat stellen om direct blootstelling aan cryptocurrencies te verkrijgen. Dit wordt gedaan door het sluiten van een samenwerking met de Zwitserse SEBA bank. De CEO van LGT Bank, Roland Matt, had het volgende te zeggen:

“We zijn zeer verheugd dat we onze klanten nu gemakkelijk toegang kunnen bieden tot deze markten, terwijl we de hoogste veiligheidsnormen handhaven. We hebben intensief aan dit aanbod gewerkt.”

De in Zwitserland gevestigde SEBA Bank zal de nodige handels- en bewaringsdiensten leveren voor de implementatie van LGT’s aanbod. LGT zei dat het partnerschap de veiligheidsrisico’s voor haar klanten wil verminderen die volgens LGT gebruikelijk zijn in de sector. Met deze risico’s worden onder meer liquiditeit en het bewaren van private keys bedoeld. De CEO van SEBA Bank, Franz Bergmuller, liet weten dat zij alle expertise in huis hebben om de nieuwe diensten van LGT soepel te laten verlopen.

Bitcoin adoptie

“We hebben de expertise, gevestigde processen en bovenal een custody-oplossing die ISAE-gecertificeerd is en door onafhankelijke instanties is vastgesteld. Als een gelicentieerde en FINMA-gereguleerde Zwitserse bank met een kerncompetentie in cryptocurrencies en digitale activa, stellen wij banken en hun klanten in staat om veilig om te gaan met traditionele en digitale activa.”

Voor cliënten van LGT Bank is het investeren in de nieuwe crypto diensten een fluitje van een cent. Het proces is namelijk vergelijkbaar met het investeren in welke andere activa klasse dan ook. Daarnaast regelt de bank alle belasting gerelateerde zaken voor investeerders.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie