Timo Bult Timo Bult
07/01/2024 15:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2024 14:47

Madelon toont de financiële kansen en bedreigingen in 2024

Bitcoin-BTC
icon-finance
Finance nieuws

In een recente aflevering van Madelon Praat deelt Madelon Vos haar inzichten over de actuele macro-economische situatie en de invloed daarvan op de wereldwijde financiële markten. Ze bespreekt onder andere China, waar de vastgoedcrisis die anderhalf jaar geleden begon, overslaat naar de schaduw bancaire sector. Deze sector, bekend om het hogere risico, kampt nu met de gevolgen van de huizenmarktcrisis.

Verder bespreekt ze de mogelijkheid op stagflatie en een aantal andere belangrijke onderwerpen. Uiteraard bekijkt ze ook welke invloed dit kan hebben op activa zoals bitcoin (BTC).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bancaire sector in de problemen?

Vorige week bereikte de Chinese financiële instelling Prise Group een akkoord bij de rechtbank van Peking vanwege insolventie, wat resulteerde in het grootste faillissement in de Chinese schaduw bancaire sector tot nu toe.

De Europese financiële markten zijn ook niet zonder risico. In 2023 werd Europa opgeschrikt door het omvallen van een grote bank, wat leidde tot diverse onderzoeken en rapporten over de stabiliteit van de sector.

Een recent rapport van UBS wijst op cyclische redenen om afstand te doen van aandelen in de bancaire sector en benadrukt mogelijke renteverlagingen als risico voor bankwinsten. UBS-analisten geven ook aan dat strengere regelgeving een remmend effect heeft op de productiviteit van bedrijven.

Advertentie

Stagflatie en de wereldeconomie

Er heerst daarnaast bezorgdheid over stagflatie, een economisch fenomeen waarbij hoge inflatie gepaard gaat met stagnerende economische groei. Deze zorg wordt versterkt door uitspraken van economen zoals Carmen Reinhard, die een toenemend risico op een crash van de dollar signaleert. Zij vergelijkt de huidige situatie met de jaren ’70, een periode van stagflatie en grote schuldenlast voor de Verenigde Staten.

Daarnaast zijn er nog meer analisten die verwachten dat er nog een tweede golf van inflatie komt. Daarover meer in de bovenstaande video.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Invloed op financiële markten en Bitcoin

De financiële markten lijken op een kruispunt te staan. De Federal Reserve heeft gesuggereerd dat de rente mogelijk voor langere tijd hoog moet blijven, wat bijdraagt aan de complexiteit van het huidige economische klimaat. Analyses van de aandelenmarkt wijzen daarnaast op een discrepantie tussen de marktwaarde en de reële economie.

In de cryptowereld blijft bitcoin een punt van aandacht. Er zijn schommelingen in de koers, mede door de onzekerheid rondom ETF-aanvragen en algemene marktbewegingen. In de bovenstaande video vind je onder andere een interessante technische analyse van bitcoin!

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Join de MoneyTalks community van Madelon Vos!

Sinds kort bestaat de MoneyTalks community van Madelon! In deze online community kan je vragen stellen en kennis delen! Ook maakt Madelon er technische analyses op aanvraag worden er Q&A-sessies georganiseerd waarin live vragen kunnen worden gesteld. Maak je je eigen analyses, dan kunnen de experts in de community daar een blik voor je op werpen!

Madelon legt ook uit! Middels de cursussen van Madelon leer je onder andere hoe je veilig en vertrouwd aan de slag kan gaan met bitcoin en andere cryptocurrencies en hoe je winst kan boeken met het investeren in crypto. Kennismaken met Madelon? Bekijk dan ook haar gratis cursussen! 

In de gratis cursus Crypto & Trading academy krijg je een preview van onderwerpen als Bitcoin, andere cryptocurrencies, hoe deze veilig op te slaan en je eerste crypto’s aanschaffen. Daarnaast leer je de basis van technische analyse. Deze gratis cursus is een voorproef op de volledige cursus.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie